Thornings nye job: Så vild bliver hendes løn

Der følger en stor lønningspose med Helle Thorning-Schmidts nye topjob.
Danmarks tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt forlader dansk politik til fordel for en stilling i Save the Children International.
Danmarks tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt forlader dansk politik til fordel for en stilling i Save the Children International. Foto: Scanpix

Når Helle Thorning-Schmidt til april starter i sit nye job som direktør for Save the Children International, følger der en klækkelig lønforhøjelse med.

Ifølge Ekstra Bladet kan den tidligere danske statsminister se frem til, at hendes løn stiger med omkring en million kroner til godt 2,5 millioner danske kroner om året. 

Save the Children International røg ellers i 2014 ud i et større stormvejr, da det kom frem, at den daværende topchef i 2013 havde tjent, hvad der svarer til 2,3 millioner danske kroner. Men ifølge organisationens hjemmeside voksede lønnen i 2014 til 2,5 millioner danske kroner,

Helle Thorning-Schmidts nye arbejdsplads ligger i London. Og hun forlader dermed Folketinget, hvor hun vil blive erstattet af Lars Aslan Rasmussen, der lige nu sidder som tilgængelig politisk ordfører for Socialdemokratiet i Københavns Borgerrepræsentation.

Save the Children er den internationale hovedorganisationen, som Red Barnet Danmark tilhører. Organisationen har op mod 25.000 ansatte og et årligt budget på omkring to milliarder dollar. Foreningens arbejde går ud på at hjælpe og støtte op om børn og børns rettigheder verden over.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.