Flødebollekonge og BonBon-skaber opkøber konkurrent
Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix/arkiv

Michael Spangsberg er en af de største profiler på det danske konfekturemarked, og nu bliver hans dominans inden for flødeboller på det danske marked endnu større.

Det sker med et opkøb af Give Konfektures flødebolleaktiviteter, som står bag Ricos flødeboller og er en af landets største producenter, skriver FødevareWatch.

Aftalen tog sine første skridt på en messe, hvor Michael Spangsberg faldt i snak med Give Konfektures ejer, Jacob Jensen.

- Vi mødtes lidt tilfældigt og kom til at snakke lidt om fremtiden. Han har gennem årene opbygget en meget stor marmeladeproduktion, og den har faktisk overhalet produktionen af flødeboller. Han stod til at skulle udvide bygningen for at kunne matche efterspørgslen af marmelade, og så blev vi enige om, at var den rette timing til, at vi overtager flødebolleproduktionen, fortæller Michael Spangsberg til FødevareWatch.

Opkøbet betyder, at produktionen af Ricos flødeboller flytter til Skanderborg, hvor mærket bliver lagt under Elvirasminde, som Michael Spangsberg opkøbte i 2014. Elvirasminde producerer de kendte Samba-flødeboller, og med opkøbet erkender Michael Spangsberg da også, at konkurrencen på hjemmemarkedet er mindsket.

- Der er flere forskellige, der producerer flødeboller i Danmark, men måske ikke nogen i samme størrelse som os, siger den tidligere skaber af BonBon-Land, som i 2007 gik ind i flødebolleproduktion, da han etablerede Spangsbergs Chokoladefabrik, der laver luksusflødeboller.

Opkøbet betyder dog ikke et endeligt farvel til Jacob Jensen, der også er et kendt ansigt i flødebollebranchen.

- Vi har lavet en aftale om, at han er tilknyttet Elvirasminde en del år frem, fordi han nok er Danmarks bedste til at lave flødeboller. Fantastisk dygtig.

Michael Spangsberg ønsker ikke at oplyse købsprisen.