Drabschef går på pension: Jeg glemmer aldrig disse sager
Jens Møller Jensen er her fotograferet foran Københavns Byret under retssagen mod Peter Madsen, som blev dømt for drabet på Kim Wall. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Jens Møller Jensen vil huske ubådssagen, Krudttønden, Hotel Jørgensen og de uopklarede sager.

Den knap 60 år gamle Jens Møller Jensen stod i spidsen for efterforskningen af drabet på den svenske journalist, Kim Wall, og blev efter udgivelsen af sin bog, "Opklaret - Drabschefens erindringer", fjernet fra sagen om drabet på Emilie Meng. Han vil sidde tilbage med en stribe sager, som han aldrig vil glemme, skriver TV 2/Lorry.

Nu stopper han efter 37 år i dansk politi ved udgangen af marts. Og med sig tager han flere markante sager, der har brændt sig fast i hans erindring.

- Det er klart, at man er glad for succeserne. Men når man kommer til at sidde i en stille stund og tænke tilbage, er der også dem, hvor man tænker: "den burde vi have opklaret", siger Jens Møller til TV 2 Lorry.

Han blev for alvor kendt under "ubådssagen", som ikke kun var en speciel sag, men også havde mediernes store fokus:

- Det var ikke den sag, hvor drabet var det vanskeligste at opklare, men eftersøgningen var meget markant. Og så brugte vi også meget tid på at diskutere en dødsårsag, og det var noget, der fik væsentlig betydning i retten, siger Jens Møller Jensen.

Han husker sagen om den etbenede terrorist, Lors Doukaev, der 30. maj 2011 blev dømt for forsøg på terror i forbindelse med en eksplosion på Hotel Jørgensen i København i september 2010.

Måske husker han den mest, fordi det var en journalistpraktikant fra B.T., som fandt ud af, hvem gerningsmanden var og tippede politiet midt om natten.

Jens Møller Jensen var også med i efterforskningen af terrorsagen ved Krudttønden og synagogen i Krystalgade i København i februar 2015, hvor to personer blev dræbt og fem politifolk såret.

Omar Abdel Hamid El-Hussein blev dræbt i en skudveksling med politiet.

Og så er der en sag, som nager, undrer og ikke mindst ærgrer Jens Møller Jensen:

- Cem Aydin er en af dem, der nager mig mest. Det er en af den slags sager, vi normalt opklarer. Der er en otte-ti mennesker, der i fællesskab tæver ham ihjel. Det er mærkeligt, at der ikke bare er en smule rygter. Det er én af dem, der ærgrer mig.

Cem Aydin blev tæsket ihjel foran sit hjem på Frederiksberg 19. januar 2012. Han havde en kriminel fortid og var blandt andet dømt for afpresning, trusler, røveri og bortførelse.

Tid til kæreste og familie

Jens Møller Jensen var fra 2011 til slutningen af 2018 leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet, som efterforsker sager om blandt andet drab, røveri, menneskehandel, seksuelle overgreb og brand.

Han forestiller sig, at han skal bruge den ekstra fritid på at holde foredrag, læse bøger og bruge mere tid med sin kæreste, børn og børnebørn.

via Listen To News