DF til Løkke: Drop integration i trepartsforhandlinger

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, der her ses sammen med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), mener, at regeringen hellere end at kaste kræfter efter trepartsforhandlinger, burde bruge tiden på at forhandle sig frem til flere udlændingestramninger. Det har Støjberg dog ingen planer om, har hun tidligere meldt ud. (Foto: Foto: Niels Hougaard/Polfoto)

Udlændingestramninger er eneste vej, hvis sammenhængskraft skal sikres, lyder det fra integrationskritiske DF.

Dansk Folkeparti er særdeles skeptisk over for statsministerens budskab om, at trepartsforhandlingernes mål om integration er afgørende for at sikre sammenhængskraften i det danske samfund.

Det siger partiets udlændingeordfører, Martin Henriksen, som kommentar til, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i et stort interview med Berlingske siger, at det vil splitte Danmark, hvis integrationen ikke lykkes.

Men ifølge Martin Henriksen burde statsministeren hellere bruge sin tid på at forhandle yderligere udlændingestramninger på Christiansborg, frem for at forhandle integration med arbejdsmarkedets parter. Trepartsforhandlingerne går i gang på torsdag.

- Vi synes slet ikke, at der er nogen grund til at gå i gang med det. Man bør indse, at løsningen findes på Christiansborg. Løsningen er at begrænse indvandringen fra ikkevestlige lande, siger udlændingeordfører Martin Henriksen.

- Det er både flygtningestrømmen, udenlandsk arbejdskraft og nogle af de mange udenlandske studerende, der kommer til Danmark.

Trepart Der kan snart blive indgået aftaler, som får stor betydning for ansatte, chefer og samfundet. Siden 11. februar har regeringen, fagbevægelsen og arbejdsgivere været i gang med såkaldte treparts-forhandlinger. Ugebrevet A4 og Avisen.dk følger med på sidelinjen.
"Tåbeligt" og "svinsk": Læserne raser over forslag om nyt krav til ledige
LA-minister: For mange danskere er uddannelses-invalide
A4: Hvordan får arbejdsmarkedet i Norden plads til en kvart million flygtninge?
A4: Klar besked før trepart: Der skal penge på bordet, Løkke

Ifølge Berlingske viser tal fra Danmarks Statistik, at knap en femtedel af befolkningen i 2050 vil være indvandrere eller efterkommere fra både vestlige og ikkevestlige lande.

Målet med trepartsforhandlingerne er jo netop at sikre, at de kommer i job. Hvis det skulle lykkes, hvorfor er det så et problem, at indvandrere og efterkommere udgør 20 procent?

- Selv hvis det skulle lykkes, vil de jo stadig have nogle helt andre normer, andre traditioner og en helt anden indgangsvinkel til, hvordan et samfund skal indrettes, siger Martin Henriksen.

- Så der vil stadig opstå frustrationer, splittelse og spændinger i befolkningen. Det kommer man kun udenom, hvis man får begrænset antallet.

Hvis det skulle lykkes for regeringen at nå frem til en aftale med arbejdsmarkedets parter, vil Martin Henriksen ikke udelukke, at DF vil stemme imod, hvis det er noget, der skal igennem Folketinget.

- Vi er jo et konstruktivt parti. Men når man kigger på, hvad der har været foreslået, så er det jo noget, der lugter af løndumping, indslusningsløn og elevløn, siger han.

- Og man lægger op til, at flygtninge skal springe danskere over i jobkøen, ligesom flygtninge i mange år har sprunget danskere over i boligkøen. Hvis der ligger sådan nogle ting i det, så bliver det meget svært for Dansk Folkeparti at sige ja til.

/ritzau/