DF efter overfald ved Christiansborg: Asylansøgere skal have udgangsforbud
- Det er fuldstændig urimeligt, uacceptabelt og moralsk forkasteligt. Man kommer til Danmark og påstår, at man er forfulgt. Så begår man den slags overgreb mod fredelige borgere, siger Martin Henriksen. Foto: Niels Ahlmann Olsen/Scanpix/arkiv
Asylansøgere får udgangsforbud og udvises for kriminalitet, mener DF's udlændingeordfører, Martin Henriksen.

Asylansøgere skal ikke kunne færdes frit i nattelivet, så de kan lave forbrydelser. De skal have udgangsforbud om natten. Ved kriminalitet skal de straks anholdes og hjemsendes.

Det foreslår Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

Han peger på, at Københavns Politi har anholdt flere asylansøgere for et særdeles groft overfald natten til lørdag på et ungt par foran Christiansborg.

- Asylansøgere, der tages på fersk gerning eller modtager en dom, skal straks frihedsberøves. Det skal de forblive, indtil de kan sendes ud af Danmark, siger Martin Henriksen.

- Vi vil også have udgangsforbud om natten for asylansøgere. Så kan og må de ikke forlade de asylcentre, hvor de befinder sig. De forslag skal sikre, at vi kan undgå disse forfærdelige episoder.

En 24-årig mand og en 19-årlig kvinde blev passet op af tre personer på Stormbroen foran Christiansborg. De truede manden til at udlevere sit ur. Da den 24-årige satte sig til modværge, blev han slået i hovedet med en flaske.

- Det er fuldstændig urimeligt, uacceptabelt og moralsk forkasteligt. Man kommer til Danmark og påstår, at man er forfulgt. Så begår man den slags overgreb mod fredelige borgere, siger Martin Henriksen.

- I Danmark har vi lighed for loven. Straffer man ikke asylansøgere dobbelt med udgangsforbud og udvisning oveni en dom?

- Jo. Men fordi man kommer til Danmark og siger: "Asyl", så kan man ikke regne med, at man er ligestillet med danske statsborgere. Det er man ikke. Og det skal man heller ikke være, mener Martin Henriksen.

De Radikales udlændingeordfører Sofie Carsten Nielsen er lodret uenig.

- Det er de kriminelle, der er de skyldige. Og det er de kriminelle, der skal straffes. Vi skal ikke spærre samtlige asylansøgere inde på baggrund af en kriminalitet, de ikke har begået, siger Sofie Carsten Nielsen i en kommentar.

/ritzau/