Det hedder de royale i virkeligheden
Storbritanniens prins Harry hedder i virkeligheden prins Henry. Foto: Jeremy Selwyn/AFP
Mange ved, at prins Henriks navn er den fordanskede version af det franske Henri, men en del andre kongelige bruger et helt andet navn end det, de er døbt.

Et gammelt ordsprog lyder, at kært barn har mange navne, og det gælder i særdeles de kongelige.

I mange kongehuse er der tradition for, at nyfødte familiemedlemmer oftest døbes med fire navne, men der er flere tilfælde, hvor de royale er kendte under et helt andet navn.

Hollandske prins Friso, der døde i august 2013 efter 18 måneder i koma som følge af en lavineulykke, var i virkeligheden døbt Johan til fornavn, men brugte sit andet navn, Friso, som fornavn.

I Storbritannien er prins Harry i virkeligheden døbt prins Henry, men bruger navnet Harry selv i officielle sammenhænge.

Prinsens celebre kæreste, Suits-skuespillerinden Meghan Markle, hedder faktisk Rachel til fornavn.

Mange i det britiske kongehus har også et andet dåbsnavn end det, de er kendte under.

Oftest bliver prins Williams kone tituleret som hertuginden af Cambridge, men selv om hun hedder Catherine til fornavn, omtales hun tit som hertuginde Kate.

Også prins Andrews ekskone, hertuginde Sarah Ferguson, er bedre kendt under sit kælenavn. Hertuginden, hvis forhenværende svigermor er dronning Elizabeth, kaldes oftest for Fergie.

Dronning Elizabeths far, kong George 6., var i virkeligheden døbt Albert, men tog kongenavnet George, da han overtog tronen fra sin bror, Edward 8., der abdicerede i 1936 for at gifte sig med den fraseparerede jetsetter Wallis Simpson.

Hos vores nordiske naboer i Sverige omtales prinsesse Madeleines mand, den britisk-amerikanske, borgerlige forretningsmand Christopher O'Neill, oftest blot Chris O'Neill.

I det danske kongehus er prins Henrik i virkeligheden døbt Henri, men bærer den danske udgave af sit franske navn officielt.

/ritzau/FOKUS