Danskerne elsker Mette F.: Landets mest populære politiker
Endnu en gang indtager Mette Frederiksen førstepladsen på listen over de mest populære politikere. Scanpix
Endnu en gang indtager Mette Frederiksen førstepladsen på listen over de mest populære politikere.

Selvom de seneste meningsmålinger ikke er til rød bloks favør, så kan de dog glæde sig over at have en fra egne rækker i toppen af listen over de mest populære politikere.

Endnu en gang indtager justitsminister Mette Frederiksen (S) nemlig førstepladsen. Det viser en ny Epinion-måling ifølge DR.

Af den fremgår det, at 45 procent af danskerne er positivt stemte over for hende, mens 34 procent er negativt stemte, hvilket giver en DPI (positiv minus negativ) på 11 procent.

Mette Frederiksen var indtil 10. oktober beskæftigelsesminister. Herefter tiltrådte hun posten som justitsminister efter Karen Hækkerup, der fik job som administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer.

Løkke i bunden

På andenpladsen ligger den radikale socialminister Manu Sareen, mens Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, indtager tredjepladsen.

I den knap så spændende ende af listen over populære politikere – nemlig i bunden – ligger blandt andre Venstres Søren Pind og den radikale kulturminister Marianne Jelved, men også Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, der ifølge DR har en DPI på minus 25 procent.