Danske elever har få timer på skoleskemaet

Danmark tilbyder færre undervisningstimer i folkeskolen og gymnasiet end gennemsnittet af OECD-landene.

Halvtomme skoleskemaer. I Danmark har elever i både folkeskolen og gymnasiet færre undervisningstimer end elever i andre OECD-lande.

Det viser den nye rapport "Education at a Glance", som organisationen netop har udgivet.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Og det på trods af, at Danmark stadig er et af de lande, der bruger flest penge på uddannelse. Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) vil se nærmere på problemet.

- Det lave timetal i folkeskolen og lærernes færre undervisningstimer sammenlignet med andre lande er noget af det, som vi vil se nærmere på i forbindelse med den kommende reform af folkeskolen, siger hun og fortsætter:

- Som det fremgår af regeringsgrundlaget vil vi give lærerne tid til at undervise.

Især de små klasser skiller sig ud fra de andre OECD-lande. Antallet af minimumstimer til danske elever i 1. og 2. klasse ligger til i alt 701 timer årligt mod et gennemsnit i OECD på 774 timer.

På gymnasierne ligger Danmark helt i bund med kun 377 direkte undervisningstimer om året per lærer mod et gennemsnit i OECD på 658 timer.

- Rapporten viser, at gymnasielærerne i Danmark underviser under en fjerdedel af arbejdstiden. Vi skal dog være varsomme i forhold til at tolke på internationale sammenligninger, da de dækker over forskellige opgørelsesmetoder, pointerer undervisningsministeren.

- Statsrevisorerne har på baggrund af af en rapport fra Rigsrevisionen i april 2012 ligeledes bemærket, at gymnasielærernes undervisningstid er meget lav, fortsætter hun dog.

OECD-rapporten viser i øvrigt, at unge mellem 25 og 34 år, der har gennemført en ungdomsuddannelse, i Danmark ligger under gennemsnittet på en 26. plads efter lande som Polen og Ungarn.

Antallet af unge 25-34-årige som har gennemført en videregående uddannelse er i Danmark ligeledes lavere end gennemsnittet i OECD. I spidsen ligger Korea, Japan og Canada.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.