CSC-ansatte holder vejret med krydsede fingre
CSC-ansatte håber nu, at Arbejdsretten tvinger parterne til forhandlingsbordet igen. Foto: Sofie Ottsen
Arbejdsretten får næste ord i den langstrakte konflikt i CSC. I mens fortsætter ansatte deres blokade.

Der er dømt ventetid i CSC-konflikten, efter de ansatte har stemt nej til forligsmandens forslag til en ny overenskomst.

Nu venter begge parter nemlig spændt på den afgørelse, som Arbejdsrettens ventes at afsige tidligst torsdag, men formentlig først senere.

"Det er meget uvist og usikkert, hvad der kommer til at ske. Så vidt jeg er orienteret, er der ikke nogen fortilfælde - ikke nogen domme som tidligere er afsagt, der kan give et hint om, hvad vej vinden blæser," siger Joan Falck Jensen, der er en af 109 lockoutede CSC, der er har været i konflikt i godt fire måneder.

Arbejdsretten skal afgøre, om det er okay, at CSC har opsagt overenskomsten for de PROSA-organiserede medarbejdere.

Stempler arbejdsretten CSC-ledelsens beslutning som værende efter reglerne frygter de ansatte, at de på en ny HK-overenskomst skal vinke farvel til strejkeret og fordelagtig tryghedsaftale.

"Vi håber jo, at vi får medhold. For vi ønsker jo at blive og hjælpe CSC, men det skal selvfølgelig ske på ordentlige vilkår," påpeger Joan Falck Jensen.

Siden starten af juni har 358 CSC-ansatte været i strejke sammen med de godt hundrede lockoutede. Andre 23 er blevet fyret og bortvist.

De konfliktramte vil også i de kommende dage og uger opretholde blokaden foran CSC's kontorer.