Du er chef, og lige om lidt står du overfor en skelsættende beslutning: Skal du gå hjem efter middagen under årets julefrokost, eller skal du blive til baren er tømt?
For det en balance, som er op til den enkelte chef at finde, mener interesseorganisationen, Lederne. Ifølge ledelsesrådgiver i organisationen, Helle Bruun Madsen, er der dog én vigtig ting at huske:
Som leder er man rollemodel hele tiden - også under festen - og derfor er der grænser, som ikke bør overskrides.
Otte bud
Lederne har en masse råd til, hvordan chefen skal opføre sig, når han eller hun er til julefrokost. Vi har omformuleret dem, så det er en tjekliste til en stensikker chef-katastrofe...
- Glem alt om, at du også er chef under julefrokosten.
- Du skal blæse på, at medarbejderne ser dig som rollemodel.
- Du bør drikke sig fra sans og samling.
- Du skal stensikkert bringe arbejdsmæssige emner på banen i baren sent om natten - for eksempel diskussion om løn- og ansættelsesforhold.
- Hvis der er særlige spillereglerne til festen, skal du ikke fortælle om dem. Det er bedre at lade medarbejderne dumme sig og lade hammeren falde, uden at de kunne forudse det.
- Grænsen mellem at være personlig og privat er ofte flydende til en firmafest. Udnyt det og være gerne privat overfor dine medarbejdere.
- Mandag morgen skal du ignorere, at du drak for meget og lavede et 'fejltrin'. Nogen vil mene, at du bør give en individuel undskyldning til dem, det drejer sig om, så der er rene linjer. Men det skal du naturligvis ikke.
- Det kan godt være, at det er medarbejdernes fest. Men det skal du være fuldstændig ligeglad med og feste til solen står op.