Berlau kandidat til toppost i fagbevægelsens nye megaorganisation
- Det er den samlede styrke, der skal skabe de gode resultater til fordel for det almindelig medlem, siger Maj Berlau. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Socialrådgiverne skal have ny formand, hvis Majbrit Berlau stryger til tops i mulig ny fusion mellem LO og FTF.

Socialrådgivernes markante formand, 40-årige Majbrit Berlau, melder sig nu som kandidat til en af topposterne i den nye megaorganisation i fagbevægelsen, der kan blive resultat af en fusion mellem LO og FTF. 

Fredag 13. april bliver det i en tæt afstemning afgjort, om de to nuværende hovedorganistioner, LO og FTF, skal slås sammen til en ny super-organisation med knap halvanden million medlemmer.  

Majbrit Berlau bekræfter over for Avisen.dk, at hun er kandidat til en næstformandspost.

- Fra Dansk Socialrådgiverforenings side vil vi gerne bidrage til, at den nye hovedorganisation bliver en stærk størrelse på både nationalt og internationalt plan, siger Majbrit Berlau og uddyber:

- En hovedorganisation, der kan være med til at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår og bidrage til, at et langt arbejdsliv ikke er fyldt med med nedslidning, stress og arbejdsulykker, men derimod er fyldt med muligheder og arbejdsglæde. En ny hovedorganisation skal bestemt også bidrage til at sikre et velfærdssamfund med et stærkt socialt sikkerhedsnet og udviklingen af en offentlig sektor, som kommer den enkelte dansker til gavn, siger Majbrit Berlau.

Hun mener, at en ny hovedorganisation, der repræsenterer halvanden million medlemmer vil være 'en kæmpe styrke' på det danske arbejdsmarked.

- Den givne situation med forhandlinger på det offentlige arbejdsmarked viser med al tydelighed, at når vi holder sammen og sætter en dagordnen, så er der meget stor opbakning blandt medlemmerne. Det er den samlede styrke, der skal skabe de gode resultater til fordel for det almindelige medlem og den enkelte faglige organisation, fastslår Majbrit Berlau.

En skarp debattør

Siden november 2012 har hun stået i spidsen for landets 16.500 socialrådgivere. På denne post har Majbrit Berlau markeret sig som en af fagbevægelsens skarpeste debattører.

Socialrådgiver-formandens stemme er kendt for at trænge igennem, når talen falder på samfundets svageste. Majbrit Berlau har blandt andet markeret sig i debatter om kontanthjælpsloftet, om kommunernes indsats for at få de mest udsatte ledige i job og om det omfattende bureaukrati, som ofte er en del af socialrådgivernes hverdag. 

Det er FTFs forretningsudvalg, der har indstillet Majbrit Berlau til en post som næstformand i den nye hovedorganisation. LOs nuværende formand, Lizette Risgaard, er kandidat til formandsposten.

Derudover vil topledelsen bestå af op til seks næstformænd, heriblandt FTFs nuværende formand, Bente Sorgenfrey, der samtidig vil være første stedfortrædende formand. 

Hvis fusionen falder til jorden og ikke bliver vedtaget på de ekstraordinære kongresser i LO og FTF den 13. april, genopstiller Majbrit Berlau som formand for Socialrådgiverforeningen, når forbundet holder kongres til efteråret. 

Bliver det et ja til den nye hovedorganisation, ser den dagens lys 1. januar 2019.