Batman-bødlen kunne affyre 60 skud i minuttet
Sådan ser den formodede gerningsmand til biograf-massakren i Colorado ud. Politiet har anholdt 24-årige James Holmes. Foto: AP Photo/University of Colorado / POLFOTO
James Holmes havde de seneste to måneder købt fire våben og massevis af ammunition.

Manden bag massakren torsdag i en biograf i Colorado havde købt over 6000 pistol- og riffelkugler i ugerne op til angrebet. De store mængder ammunition bestilte han på Internettet. Det oplyser den lokale politichef i Denver-forstaden Aurora.

Den 24-årige James Holmes, der nu er i politiets varetægt, havde våbentilladelse. I lokale forretninger havde han købt fire våben de seneste to måneder, fortæller politichef Dan Oates.

12 mennesker blev dræbt og 58 såret, da Holmes begyndte at skyde vildt omkring sig inde i biografen. På det tidspunkt var der vist 35 minutter af Batman-filmen "The Dark Knigh Rises".

Dan Oates havde svært ved at bevare roen og var på grådens rand, da han informerede pressen natten til lørdag dansk tid.

Holmes var klædt i sort uniform fra top til tå og med skudsikker vest kom han ind i biografsalen med tre våben: En halvautomatisk AR-15 stormriffel, et Remington 870 haglgevær og en kraftig Glock-pistol.

- Han købte adskillige magasiner til stormriflen. Blandt andet et med 100 skud, som vi fandt på gerningsstedet, siger Dan Oates.

- Eksperter fortæller mig, at med den slags magasiner kan man affyre op til 50-60 skud i minuttet.

Tragedien har sat fokus på de lempelige regler for at købe våben i USA.

New Yorks borgmester, Michael Bloomberg, der er fortaler for en strammere våbenlovgivning, opfordrer præsident Obama og den republikanske præsidentkandidat, Mitt Romney, til at sætte våbenloven på dagsordenen i valgkampen.

- Måske er det nu tid til, at de to personer, der vil være præsident i USA, fortæller os, hvad de vil gøre ved det her, fordi det er helt tydeligt et problem i hele landet, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

Warner Bros., der har produceret Batman-filmen, har trukket trailere for filmen tilbage, men ikke aflyst nogen fremvisninger. Desuden har flere tv-stationer fjernet reklamer for filmen.