Det skete ved Batman-massakren
En 24-årig lægestuderende er nu i politiets varetægt, mens et bombehold forsøger at trænge ind i hans stærks minerede lejlighed. Men hvad skete der i timerne indtil han blev anholdt? Her er et sammendrag. Foto: AP Photo/David Zalubowski / POLFOTO
Ud fra øjenvidner, politiets oplysninger og anonyme kilder tegner der sig et billede af et vanvittigt drama.

12 mennesker har indtil videre mistet livet, og 58 er såret, efter et skyderi i en biograf i Denver-forstaden Aurora i Colorado. Mindst 11 af de sårede er i en kritisk tilstand.

Baseret på vidneforklaringer, politiets oplysninger og en kilde tæt på efterforskningsforløbet følger her et overblik over forløbet, som det formodes at være sket ud fra de nuværende oplysninger:

* Torsdag lige før midnat lokal tid sidder hundredvis af mennesker side om side i fire udsolgte biografsale i Century 16 Movie Theaters for at se den nye Batman-film, The Dark Knight Rises.

* Den formodede gerningsmand, 24-årige James Eagan Holmes, der nyligt er droppet ud af et pH. D-program i forbindelse med sine neurologi-studier, køber en billet og går ind i biografsal nummer ni.

* Forevisningen af filmen begynder ved midnat. Det står endnu ikke klart, hvor mange mennesker, der var i biografen. Men politiet har efterfølgende afhørt mindst 200 vidner.

* Cirka 35 minutter inde i filmen går James Eagan Holmes hen mod en nødudgang til højre for lærredet. Her åbner han døren og tager sine våben frem. Iklædt sort uniform fra top til tå og med skudsikker vest kommer han ind i biografsalen med tre våben: En halvautomatisk AR-15 stormriffel, et Remington 870 haglgevær og en 40-kaliber Glock-pistol. Han havde de seneste måneder købt over 6000 stykker ammunition til sine våben.

* Da James Eagan Holmes træder op foran lærredet, tror flere blandt publikum, at han er en del af forestillingen. Han kaster en cylinderformet genstand, der giver en hvislende lyd. Derpå begynder han at sigte ud mod menneskemængden. 22-årige Jennifer Seeger på anden række ser ham rette våbnet i hendes retning og dukker sig, hvorpå hun hører en kvinde bagved skrige.

* Klokken 00:39 modtager politiet de første opkald fra biografen. I løbet af et minut har flere end 100 mennesker ringet 911 (alarmcentralen, red.).

* Politiet ankommer til gerningsstedet 00:40. På en parkeringsplads bag biografen anholder de James Eagan Holmes. I hans hvide Hyundai finder politiet et fjerde våben - endnu en 40-kaliber Glock-pistol.

* Blandt ofrene er flere børn, beretter kilder på hospitaler og hos politiet.

* James Eagan Holmes handlede på egen hånd, ifølge de foreløbige meldinger.

/ritzau/Reuters