Svend Brinkmann revser udanske politikere: I indskrænker demokratiet!
Nogle politikere er udanske og bør sendes på højskole for at blive assimileret til de grundlæggende demokratiske værdier, mener Svend Brinkmann. Foto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix
Svend Brinkmann mener, at for mange politiske tiltag er udanske, og derfor bør politikerne bag sendes på højskole for at blive assimileret til de grundlæggende danske værdier.

Svend Brinkmann er i dag aktuel med en klumme i Politiken, hvor han sender en opfordring ud: Udanske politikere bør sendes på højskole.

Han mener, at folkevalgte er begyndt at indskrænke de demokratiske værdier i et forsøg på at bevare principperne i det danske demokrati.

- De politikere er i grunden udanske, når de f.eks. indfører diskriminerende lovgivning for særlige boligområder eller for dagsinstitutioners kostpolitik. De burde sendes på højskole og tvangsassimileres til vores politiske fællesskabs grundlæggende værdier, skriver Svend Brinkmann i Politiken.

Svend Brinkmann sætter spørgsmålstegn ved, hvad målet med disse politiske tiltag er, for det er tvivlsomt, om målet er integration eller assimilation.

Samtidig synes han, at diskussionen om integration og assimilation hurtigt bliver afsporet, fordi det bliver for abstrakt. Han bebuder derfor, at det bliver konkretiseret, hvad der menes med for eksempel assimilation.

De politiske tiltag, som Svend Brinkmann refererer til, er blandt andet obligatorisk svinekød i daginstitutionerne, burkaforbud og den nye ghettoplan, hvor man blandt andet hæver straffen for kriminalitet begået i ghettoområder. Det er Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og regeringen, der løber med på det.

Er muslimer mere danske end DF’ere?

I sin klumme opremser Svend Brinkmann eksempler på en række områder, hvor det er rimeligt at kræve assimilation. Dernæst sammenligner han etniske danskeres holdning med ikke-vestlige indvandreres.

Svend Brinkmann nævner blandt andet børneopdragelse, hvor det er rimeligt at kræve, at man ikke slår børn, fordi revselsesretten er blevet afskaffet ved lov. En undersøgelse fra 2009 viser bare, at 40 procent af Dansk Folkepartis vælgere mener, at det er acceptabelt at opdrage børn med lussing eller endefuld. Det samme gjaldt for kun 7 procent af muslimerne i Danmark.

- Hvis det er udansk at opdrage børn med vold, så er muslimer altså gennemsnitligt mere danske end DF-vælgerne, skriver Svend Brinkmann i klummen.

Derfor halter nogle af de folkevalgte politikere efter, fordi de kræver assimilation på områder, hvor man sagtens kan nøjes med integration, og ikke kræver assimilation inden for de grundlæggende demokratiske værdier. Her er politikerne heller ikke selv assimilerede.

Derfor mener han, at politikerne bør sendes på højskole, så de kan lære de grundlæggende danske værdier og blive assimilerede. Han skriver til gengæld, at politikerne selv må bestemme, hvad de vil spise, gå i af tøj og tro på.