Amnesty: Giv asyl til Libyen-flygtningene

De lande, som har deltaget i Nato-indsatsen i Libyen har et særligt ansvar for at hjælpe til med landets akutte flygtningenproblem.
Når et land støtter en væbnet fly-kampagne i et land, skal det også være klar til at tage imod flygtninge, sådan lyder Amnnesty's budskab i dag.
Når et land støtter en væbnet fly-kampagne i et land, skal det også være klar til at tage imod flygtninge, sådan lyder Amnnesty's budskab i dag. Foto: Polfoto, (AP Photo/Alexandre Meneghini)

Amnesty International sender nu en direkte appel til EU.

De Europæiske lande må give asyl til de godt 5.000 mennesker, der er strandet omkring den libyske grænse.

Der er hovedsagligt tale om afrikanere, der er flygtet fra landene syg for Sahara, hvor de er i risiko for forfølgelse.

Amnesty International rækker særligt ud efter de europæiske lande, der deltager i kampene i Libyen.

"Krigen er en af de direkte grunde til, de mange tusinde flygtninge er strandet. Det er derfor et særligt stort problem, hvis ikke de deltagende lande kan hjælpe til her," siger Nicolas Beger, chef for Amnesty's europæiske kontor.

Storbritannien har afvist kritikken, mens andre lande har valgt ikke at kommentere på det.

Amnesty siger, at der indtil videre kun kommer positive signaler fra syv lande ud af de 27 medlemslande i EU. Danmark er i det gode selskab sammen med Belgien, Finland, Holland, Irland, Portugal og Sverige. Derudover har også Norge meldt, at de gerne vil tage i mod flygtninge.

Problemet er, påpeger Amnesty, at der i alt kun er givet løfte om 700 asylpladser i alt i disse otte lande, og dette mener organisationen er alt for få.

Kilde: BBC

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.