Ældre arbejdere får lidt flere penge
Da arbejdsmarkedspensionen blev indført i 1993 udgjorde indbetalingen kun 0,9 procent af lønnen, men nu har lønmodtagerne forhandlet sig frem til, at den skal udgøre 12 procent af lønnen. Foto: Colourbox
Arbejdere kan se frem til at få et større supplement til folkepensionen.

Tilværelsen som pensionist bliver en anelse sødere for rengøringsassistenter, håndværkere og skraldemænd.

Det skriver Politiken på baggrund af en opgørelse fra landets største arbejdsmarkedspensionsselskab, PensionDanmark.

I løbet af det næste årti vokser den gennemsnitlige årlige udbetaling til ældre ufaglærte og faglærte fra 22.000 kroner til 60.000 kroner.

"I dag lever mange ældre kun af folkepension og ATP, men i fremtiden vil de ældre få flere penge mellem hænderne og nye muligheder i pensionisttilværelsen," siger direktør Jens-Christian Stougaard til Politiken.

Arbejderne får et større supplement til folkepensionen, fordi de har indbetalt mere til deres arbejdsmarkedspension.

Da pensionen blev indført i 1993 udgjorde indbetalingen kun 0,9 procent af lønnen, men nu har lønmodtagerne forhandlet sig frem til, at den skal udgøre 12 procent af lønnen.

De større udbetalinger til LO-grupperne vil betyde en højere grad af ligestilling blandt pensionisterne i Danmark, mener Jesper Due, professor ved Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier på Københavns Universitet.

"Der har været meget store forskelle mellem eksempelvis tjenestemænd på den ene side og faglærte og ufaglærte i det private og offentlige på den anden. Der vil blive tale om øget ligestilling, fordi de er sikret økonomisk i en større udstrækning end før," siger han til Politiken.