A-kasser advarer mod Løkkes lokkemad: "Skidt fidus" kan koste dig penge
Løkkes bonus kan ikke betale sig for alle, der er med i efterlønsordningen. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Sanpix
Et ja tak til en skattefri bonus, hvis du siger nej til efterløn, kan være en dårlig handel for dig.

Regeringens tilbud om en skattefri bonus til dem, der har betalt ind til efterlønsordningen, lyder sådan her: Sig nej tak til din efterløn og få udbetalt en skattefri bonus.

Sådan lyder det i VLAK-regeringens nye pensionsudspil, der skal få flere danskere til at blive på arbejdsmarkedet i længere tid.

Men direktør i Danske A-kasser Verner Sand Kirk advarer om, at det ofte ikke kan svare sig at opgive efterlønsordningen på den måde.

- Især de ældre skal være opmærksomme på, at de faktisk direkte kan tabe penge på at tage pengene ud i stedet for at vente, siger han til dr.dk.

Ifølge regeringen vil dem, der har betalt i længst tid til efterlønsordningen, kunne få omkring 106.000 kroner skattefrit, hvis de tager imod tilbuddet og frasiger sig retten til at gå på efterløn inden pensionsalderen.

Men det kan altså bedre betale sig at sige nej til den bonus.

- Hvis man arbejder til man går på pension i stedet for at bruge efterlønsordningen, så får man skattefrit udbetalt 160.000 kroner. Og selvom man så skal blive ved med at betale efterlønsbidrag, så er det alligevel, især for de ældre, en meget stor fordel i forhold til at få skattepengene ud nu, siger han til dr.dk.

Artiklen fortsætter under testen.

Og foruden at miste muligheden for at komme på efterløn, så mister man også rettighederne til den såkaldte seniorjob-ordning, som betyder, at hvis du mister din dagpengeret, og har mindre end 5 år til din efterlønsalder, så har du ret til at få et arbejde.

- Det er altså en skidt fidus, fordi man fraskriver sig de rettigheder. Og som kold økonomisk beregning, så er der mere økonomi i at vente på den skattefri præmie, end at få den udbetalt nu, siger han til dr.dk og henviser særligt til dem, der lige nu er relativt tæt på pensionsalderen.

Hos Venstre er svaret fra finansordfører Jacob Jensen:

- Man skal selvfølgelig altid tænke sig godt om, når man får et tilbud. Men det er jo netop et tilbud, som nogen kan benytte sig af, fordi man føler, at man har mere behov for pengene her og nu, siger han til dr.dk.