60 millioner timer: Det offentlige drukner i papirarbejde
Otte ud af ti offentligt ansatte oplever, at de bliver mødt med større krav om at dokumentere deres arbejde. 60 millioner arbejdstimer i det offentlige går hvert år til at dokumentere arbejdet. Colourbox
Otte ud af 10 offentligt ansatte oplever, at de bruger mere tid bag computeren end sammen med borgerne. 60 millioner arbejdstimer går årligt til at dokumentere. Spild af tid, mener FTF.

Der skal tastes, tastes og atter tastes.

Offentligt ansatte er nødt til at dokumentere deres arbejde bag computeren som aldrig før.

Otte ud af ti medlemmer af et FTF-forbund i det offentlige oplever, at de bliver mødt med flere og flere krav om at dokumentere deres arbejde.

Det viser en ny undersøgelse fra Center for Arbejdsmarkedsforskning ved Aalborg Universitet.

Det skriver Berlingske.

- De offentligt ansatte er ved at kløjs i alt det her bureaukrati. De oplever, at der er mindre og mindre tid til kerneydelsen, fordi de skal bruge mere tid på at dokumentere arbejdet, siger FTF-formand Bente Sorgenfrey til Berlingske.

60 millioner timer på dokumentation

Offentligt ansatte bruger tilsammen 60 millioner timer på dokumentation om året, har FTF tidligere regnet ud.

Det svarer til, at hver medarbejder hver eneste dag i gennemsnit bruger en time på at dokumentere sit arbejde.

Hvis en fjerdedel af dokumentationsbyrden blev fjernet, ville det frigøre 15 millioner arbejdstimer til en værdi af 2,65 milliarder kroner, viser beregninger fra FTF.

"Der mangler konkret handling"

Bente Sorgenfrey mener ikke, at politikerne tager problemet med dokumentering alvorligt.

- Hver gang der dukker et problem op, finder man en ny måde at kræve dokumentation på. Der er ikke nogen politikere, der tager ordentligt fat om problemet. Mange taler om det, men der mangler konkret handling, siger Bente Sorgenfrey til Berlingske.

Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Lennart Damsbo-Andersen, siger til Berlingske, at der kan skrues ned for dokumentationskravet.