SF-næstformand til minister: Pak din arrogance sammen
"Hvis Kristian Jensen virkelig mener det, han siger, så burde han tage med ud på en sygehusafdeling, trække i arbejdstøjet og gå med," skriver SF-næstformand Signe Munk i et blogindlæg.

Af Signe Munk
SE ALLE BLOGINDLÆG

DEN BORGERLIGE regering vil skære 20.000 ansatte i den offentlige sektor væk. For at forklare genialiteten i den politik, så har den nye finansminister Kristian Jensen (V) oplyst os andre om, at antallet af ansatte i den offentlige sektor alligevel ikke afgørende for kvaliteten af velfærden. Det er simpelthen så arrogant, at man næsten ikke kan begribe det.

Det er arrogant af virkelig mange årsager!

For det første fordi han fuldstændig underkender værdien af det arbejde, som tusindvis af danskere udfører hver dag, når de går på arbejde. Den værdi det har, når sygeplejersken tager en delvist lammet patient i bad, når socialrådgiveren taler med den unge om fremtiden, og når pædagogen lærer børnehavebørnene om, hvordan man deles om farveblyanterne.

For det andet har der de seneste uger været et utal af offentlige ansatte, som har råbt op om en klemt, presset og trængt offentlig sektor. Fødselslægen på rigshospitalet, hjemmesygeplejersken Lise Müller og mange flere.

For det tredje så kommer der konstant undersøgelser, der viser, at arbejdsmiljøet slår bundrekorder, og at sygemeldingerne stiger. Vi hører fra de ansatte, at de ikke kan gøre deres arbejde ordentligt, fordi tempoet er for højt, opgaverne mange og hænderne er for få.

OG ALLIGEVEL tillader Kristian Jensen sig at tale ned til de offentlige ansatte på den her måde?

Hvis Kristian Jensen virkelig mener det, han siger, så burde han tage med ud på en sygehusafdeling, trække i arbejdstøjet og gå med. Han burde ringe til rigshospitalets nu afgående fødselslæge på rigshospitalet og fortælle ham, at hans opråb om manglende jordemødre er forkert. Han burde ringe til Lise Müller og fortælle hende, at hun skal finde sig i et sygeplejerskejob i hjemmeplejen, hvor der ikke er tid til borgerne.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Signe Munk

Signe Munk er sygeplejerskestuderende og Næstformand i SF. Hun har haft sin politiske opvækst i kommunalpolitik, da hun som blot 19-årig indtog en af pladserne i Viborg Byråd. Her arbejdede hun for at udvikle og styrke den borgernære velfærd i en tid, hvor pengene var få og de blå var mange.   Signe skriver om velfærdsdanmark under udvikling og afvikling – altid med en ambition om at finde veje for velfærden med trygheden og fællesskabet i behold. Foruden et stærkt fokus på at skabe velfærd for borgerne, er Signe optaget af arbejdsvilkår, faglighed og hverdagen for de mange ansatte i det offentlige. Signe vil desuden bruge sin blog til at afsløre højrefløjens nedskæring, som pakkes ind i smarte reklameord. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.