S-profil: Nej tak til blå bloks Trailerpark-samfund

Af Rasmus Prehn
SE ALLE BLOGINDLÆG

MED LARS LØKKE og blå bloks asociale beskæftigelses- og socialpolitik eksploderer antallet af fattige i Danmark. Uligheden vokser dramatisk, så meget faktisk at selv vore økonomiske vismænd skriver hele 60 sider om skæv indkomstfordeling og ulighed i den seneste vismandsrapport.

Uhyggeligt mange fattige børnefamilier må forlade deres, netværk og vennekreds for at søge ”lykken” i landdistrikterne. De har simpelthen hverken råd til eller mulighed for at blive boende. Skifter vi ikke kurs nu, ender store dele af Danmark som et forhutlet Trailerpark-samfund, som vi hidtil kun har kendt fra tv fra USA og nogle ulande.

Løkke-regeringen og blå blok taler om, at det skal kunne betale sig at arbejde. Så langt kan vi godt være enige. Men der skabes altså ingen nye job med blå bloks politik. Væksten er gået i stå. Og regeringen har ingen politik klar til at opkvalificere de mange ledige ufaglærte, så de kan passe de job, der måtte opstå, hvis væksten skulle komme. I gennemsnit er der lige nu 11 kontanthjælpsmodtagere per ledig stilling, der bliver slået op. Og i de hårdest ramte kommuner, som fx Langeland kommune, er tallet oppe på hele 72 kontanthjælpsmodtagere per job. Situationen er håbløs. Og alt for mange får aldrig en chance. Beregninger viser, at mens op mod 33.000 mennesker rammes af kontanthjælpsreformen, så er det kun sølle 650 mennesker, der kommer i arbejde som følge af reformen.

I STEDET FOR AT blive ansporet til at finde et job, som Løkke-regeringen og blå blok siger er intentionen med deres politik, presses de i forvejen allerfattigste ud i endnu større fattigdom, hvor familier må bryde op, forlade deres hjem, børnenes skoler og kammerater og finde billigere lejemål typisk i landdistrikterne i et af Låsby Svendsens uhumske og usunde huse eller i en lejet campingvogn eller det, der er værre.

En helt almindelig beskeden almen eller anden lejlighed med to-tre værelser, lys, vand og varme er mange gange ikke længere indenfor rækkevide for en familie, der rammes af kontanthjælpsloftet. Officiel dansk politik med Lars Løkke som statsminister har nu resulteret i, at børn af de fattigste skal vokse op i et Trailerpark-samfund med skimmelsvamp og deraf følgende astma, bronkitis, stress og andre følgesygdomme. Husk lige på at hele syv ud af ti, der rammes af kontanthjælpsloftet, har børn. Danmark er faktisk så langt ude nu i sin asociale og kyniske kurs, at selv erhvervsmanden og superliberalisten Asger Aamund for nogle uger siden gav udtryk for i en DR2 debat, at det går alt for vidt i Danmark.

NÅR NU ALLE beregninger viser, at de næsten usynlige positive gevinster af blå bloks politik, slet, slet ikke står mål med de grotesk mange negative følger i form af rekordhøj børnefattigdom, boligløshed eller helt urimelige boligforhold, fejlernæring og følgesygdomme, virker det helt uhørt kynisk, at Lars Løkke og Venstre sammen med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti holder fast i denne fejlslagne og ulykkelige kurs. Lad os stoppe fattigdommen og Løkke og blå bloks kurs mod et kedeligt og kynisk Trailerpark-samfund.

Lad os i stedet skabe vækst, udvikling og nye arbejdspladser ved at investere i fremtiden og i en tilstrækkelige opkvalificering af de alt for mange ledige. Lad os fx arbejde på en målrettet ”underskudsgaranti”, der sikrer, at selv de fattigste kommuner får råd til at straks-aktivere og opkvalificere deres ledige. Gør vi ikke noget nu, vil landets allerfattigste kommuner bukke under, når alle andre kommuner sender problemerne videre til dem, hvor de billige boliger er, og hvor kommunerne grundet pres og manglende ressourcer lader deres ledige give op og sumpe hen i afmagt og håbløshed.  Vi vil ikke have afmagt, armod og Trailerpark-samfund. Vi vil have fremgang, arbejde til alle og velfærdssamfund!

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Rasmus Prehn

Rasmus Prehn har været socialdemokratisk folketingsmedlem siden 2005. Rasmus Prehn har været sit partis ordfører på blandt andet forsknings-, bolig- og kommunalområdet. I dag er han socialdemokraternes transportordfører. Udover transportområdet er han optaget af at styrke uddannelsesområdet, sikre ordentlig velfærd, mindre ulighed samt flere lærepladser og arbejdspladser. Endelig har han en helt særlig forkærlighed for Nordjylland, hvor han er valgt og bor med sin kone, tre børn og en Golden Retriever.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.