NEMLIG.COM - HVEM BETALER PRISEN?

Nemlig.com-boss: Vognmænd skal stå skoleret

Vognmænd, der samarbejder med det danske net-supermarked Nemlig.com, skal til møde på direktørens kontor efter Avisen.dk's afsløringer af, at chauffører blandt andet arbejder gratis.
Stefan Plenge er direktør i Nemlig.com. Han vil nu have et alvorsord med de selvstændige vognmænd, der kører dagligvarer ud for net-supermarkedet. Det sker efter Avisen.dk's afsløringer af, at chauffører blandt andet arbejder gratis.
Stefan Plenge er direktør i Nemlig.com. Han vil nu have et alvorsord med de selvstændige vognmænd, der kører dagligvarer ud for net-supermarkedet. Det sker efter Avisen.dk's afsløringer af, at chauffører blandt andet arbejder gratis. Scanpix

Efter Avisen.dk's afsløringer af, at chauffører i uniformer fra det fremadstormende net-supermarked Nemlig.com arbejder under tvivlsomme forhold, vil direktør Stefan Plenge nu tage et møde med alle vognmænd, som han samarbejder med.

Det siger han til TV2 News.

LÆS OGSÅ: Nemlig.com-chauffører kører kilometervis gratis

"Vi har indkaldt samtlige vognmænd til samtale for at finde ud af, hvordan de aflønner deres medarbejdere. Vi kan på ingen måde leve med, hvis der måtte være vognmænd, der aflønner deres medarbejdere sort eller ikke giver dem en ordentlig løn. Vi kan på ingen måde stå inde for, at noget sådant skulle være tilfældet," siger Stefan Plenge.

Avisen.dk kan i dag fortælle, hvordan chauffører ikke får betaling, når de for eksempel pakker bilen eller sidder fast i en trafikprop.

"På en 12 timers arbejdsdag fik jeg typisk kun løn for syv timer," siger en anonym chauffør.

LÆS OGSÅ: Nemlig.com-chauffør: Jeg fik en sort 50'er i timen

Avisen.dk har talt med flere end ti chauffører. Flere fortæller, at de aflønnes med ned til en sort 50'er i timen.

Stefan Plenge siger til Avisen.dk, at firmaet nu vil sørge for, at alle chauffører aflønnes ordentligt.

"Vi kommer til at indføre det her i kontrakterne, således at vi væsentligt nemmere kan følge op på den enkelte vognmand. Altså hvad mindstelønnen skal være til en given medarbejder. Hvis der er nogle, der kører rundt og aflønner deres medarbejdere sort, så kommer vi til at slå hårdt ned på det."

LÆS OGSÅ: Nemlig.com-chauffør: Her er mit sorte regnskab

Ifølge 3F er timeprisen til vognmændene på 271 kroner plus moms dog ikke høj nok til, at vognmændene kan give chaufførerne en mindsteløn.

Avisen.dk forsøger at få en uddybende kommentar fra Stefan Plenge.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.