David Trads: Sommerens ti værste udtalelser fra Dansk Folkeparti

Af David Trads
SE ALLE BLOGINDLÆG

Det har sandt for dyden været en travl sommer for Dansk Folkeparti – for dets ledende medlemmer har virkelig, virkelig haft travlt med at komme med skøre forslag.

Jeg har her samlet ti af de værste udfald fra Danmarks største borgerlige parti – vel og mærke citater, som alle sammen er spritnye, og som, selvfølgelig, ikke er blevet påtalt af den evige feriedreng Kristian Thulesen Dahl. Her er de:

Kristian Thørning, folketingskandidat og en af parties ivrigste soldater på de sociale medier, gik forleden til angreb på Özlem Cekic, hvis ’opførsel’ han fandt mistænkelig:

“Det slår mig, at du holder ramadanmiddag ganske som de gør i Islamisk Stat, ikke?”

Martin Henriksen, mod-udlændingeordføreren, har et godt råd til homoseksuelle i Uganda, som faktisk falder i god tråd med partiets ønske om at fjerne menneskerettighederne:

”Skulle jeg give et råd, så skulle de nok af hensyn til dem selv lade være med at gøre et nummer ud af det, hvis de rent faktisk er homoseksuelle.”

Kenneth Kristensen Berth, som er sit partis EU-ordfører og i sin tid formand for DFU, er faktisk begejstret for - skal vi sige - ’farverige’ Donald Trump:

“Jeg støtter Trumps kandidatur fuldt ud.”

Peter Skaarup, partiets næstkommanderende, er måske ikke helt oppe at ringe af begejstring over samme Trump, men han vil dog ikke feje manden af banen:

”Jeg synes, man skal give Trump en chance.”

Søren Espersen, partiets udenrigsordfører, er så træt af politisk korrekthed, at han agter at kalde selv USA's præsident for lige, hvad han har lyst til:

“Tag sådan en som Obama – hvad er han? Vi ved godt hvad det drejer sig om. Man taler jo om den første neger i USA’s præsidentembede.”

Dansk Folkepartis Ungdom valgte på folkemødet på Bornholm at synge en sang – lige foran den amerikanske ambassadør i øvrigt – som stemplede USA's præsident sådan her:

”Der er Obama, og han er neger og uden talent.”

Marie Krarup, partiets forsvarsordfører, holder mægtigt meget af Putins Rusland, så hun stillede for nyligt et noget alternativt forslag til Danmarks militære alliancer:

“Der hersker en hysterisk stemming over for Rusland og Putin i Vesten, men i virkeligheden har vi sammenfaldende interesser, der bør få os til at se på Rusland som en kommende allieret.”

Kenneth Kristensen Berth, EU-ordføreren, er så træt af at høre på, at Vesten er skyld i alt, at han kom med en ny historiefortælling om kolonitiden, hvor han mener ’vi’ hjalp Afrika:

”Formentlig havde Afrika ellers været et stammesamfund, hvor man stadigvæk - groft sagt - rendte rundt og slog hinanden oveni hovedet med stenøkser. Vi har sørget for, at der er en vis form for industri, en vis form for uddannelse. Vi har hjulpet dem med at bygge veje, og vi har handlet med dem.”

Søren Espersen, udenrigsordføreren, som også er næstformand, er kommet med endnu en ide til en umulig regering, som understreger, at Dansk Folkeparti aldrig er parat til ansvar:

”Jeg synes, at et samarbejde mellem DF, Venstre og Socialdemokratiet vil være naturligt til også at løse udlændingeproblemerne i landet.”

Da den borgerlige blogger, Jarl Cordua, tillod sig at kritisere Dansk Folkeparti, afleverede Jan Rutkjær Callesen – og ja, han er faktisk folketingsmedlem! – dette budskab på facebook:

“Hvem er Jarl? Er han muslim?”

Ja, listen er lang – men den kunne sagtens være længere. Dansk Folkeparti har igen i år bevist, at når det handler om ’langt-ude-udtalelser’, så er partiet danmarksmestre… måske verdensmestre - i givet fald i tæt konkurrence med Donald Trump.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om David Trads

Tidligere blandt andet chefredaktør på Information og Nyhedsavisen; Moskva-korrespondent og politisk redaktør på Jyllands-Posten; udviklingschef og USA-korrespondent for Berlingske; indlandsredaktør i DR Nyheder; redaktionschef for metroXpress og global udviklingsdirektør for Metro International: vært for ‘Hos Trads’ på tv2.dk. Har blandt andet skrevet: ‘Danskerne først! – en fortælling om Dansk Folkeparti’ i 2004; ‘Islam i flammer – danskerne og det muslimske oprør’ i 2006; og ‘Klimatruslen – set fra Danmark’ i 2008. Har holdt foredrag og kurser om alt fra politik til ledelse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.