Bloggers postkort fra et anderledes ferieland: Her mødes dem, der ikke har råd til ferie
Blogger Cliff Kaltoft sender et postkort fra et anderledes ferieland.

Af Cliff Kaltoft
SE ALLE BLOGINDLÆG

FOR MANGE er sommerferien forbi. For andre starter den i dag. Det sidste er tilfældet for cirka 1.300 deltagere i dette års Ferie Camp og Udsatte Lege i Bøgeskov ved Fredericia.

I netop disse timer indtages pladsen af forventningsfulde voksne og børn. Solen er fremme, men det er regnbygerne også. Hjælpsomheden er stor, når telte skal rejses og familier vises til rette i dette mylder af liv.

Rigtig mange danskere har brugt ferien til at rejse rundt i Danmark eller ud i den store verden. Feriens form, indhold og varighed afpasses nogenlunde efter, hvad vi har råd til. For et par hundrede tusinder danskere er det ikke en mulighed, for de har ikke råd til ferie. Derfor er det så afgørende at Feriefonden også i år har valgt at støtte vores feriecamp. Det muliggør at en stor gruppe mennesker kan holde ferie, få en pause og et afbræk fra hverdagen. Med de mange aktiviteter og nye muligheder for kontakt og samvær, er det også her der kan hentes ny energi og inspiration til de næste små skridt frem mod et bedre liv. Men det vigtigste af alt er, at man her kan slappe af og være den, man er. Uden at blive set ned på eller udskammet af det gode selskab.

FOR JØRGEN Knudsen, som jeg har lige talt med, handler det også om gensynet med venner og bekendte fra de tidligere år. Om at udveksle nyt, og om at fortælle hinanden om, hvad der sker rundt omkring på de sociale væresteder i Danmark. Jørgen, der selv er aktiv idrætsudøver, ser særligt frem til ugens idrætskonkurrencer.

Jørgen Knudsen er en af de mange mennesker, som har givet sit personlige bidrag til vores kampagne om Den Gode Historie. Og Jørgens historie er god. For 17 år siden droppede han sit alkoholmisbrug. I dag er han frivillig på værestedet Broen Til Livet i Middelfart og er en af nøglepersonerne i værestedets mange idrætsaktiviteter.

Kærlig hilsen
Cliff

Cliff Kaltoft sender de kommende dage små postkort fra Landsforeningen af VæreSteders feriecamp, der finder sted i denne uge.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Cliff Kaltoft

Cliff Kaltoft er sekretariatschef i Landsforeningen af VæreSteder (LVS). Gennem godt 20 år har han rådgivet skiftende regeringer om samfundets udsatte. LVS arbejder for at styrke socialt udsattes muligheder for forandring. Med kampagnen Den Gode Historie vil LVS indsamle 1000 positive vendepunktshistorier og derved illustrere, at det gode liv er opnåeligt med den rette hjælp - selv for de mest udsatte mennesker.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.