Postkort fra blogger: Kontanthjælpsloftet giver socialt udsatte flere problemer
Blogger Cliff Kaltoft sender et postkort fra et anderledes ferieland.

Af Cliff Kaltoft
SE ALLE BLOGINDLÆG

Cliff Kaltoft sender de kommende dage små postkort fra Landsforeningen af VæreSteders feriecamp, der finder sted i denne uge.

DET REGNER fra morgenstunden her i Bøgeskov. Men humøret er nu højt alligevel. Ude foran lejrområdet venter 17 store busser, som skal sørge for transporten på dagens udflugt. I år går turen til Egeskov Slot på Fyn.

De fleste af vores 1.300 deltagere har tilmeldt sig udflugten, og ikke mindst børnene flintrer rundt i forventningsfuld spænding om en dag på slottet. Der kan være langt imellem den slags oplevelser, når familien lever af kontanthjælp og far og mor er mærket af et liv med sociale problemer. Desto større er glæden og taknemmeligheden over denne dag.

Betina Lund Hansen, som jeg lige har talt med, glæder sig allermest til at være sammen med sine børn på heldagsturen til Egeskov. Hendes tre piger, Jacqueline, Laura og Dina glæder sig allermest til at fare vild i slotsparkens labyrint. Men får dog tilføjet, at de bestemt regner med at finde ud igen, så de kan komme hjem sammen med deres mor. Klatretræerne og hængebroen, der efter sigende skulle vippe helt vildt, når man går over den, er der også store forventninger til, forstår jeg.

DEN FØRSTE oktober træder det nye kontanthjælpsloft i kraft. Det betyder, at vi hen over en nat får 7.000 flere fattige i Danmark ud over de mange, der i forvejen lever under fattigdomsgrænsen. For mange af vores deltagere betyder det flere problemer og færre muligheder for at komme fri af arbejdsløshed, manglen på uddannelse og alvorlige sociale problemer. Jeg håber, det perspektiv vil fortone sig på en dag som denne. Og at alle vil glæde sig over, at der nok er en vej ud af labyrinten.

Kærlig hilsen
Cliff

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Cliff Kaltoft

Cliff Kaltoft er sekretariatschef i Landsforeningen af VæreSteder (LVS). Gennem godt 20 år har han rådgivet skiftende regeringer om samfundets udsatte. LVS arbejder for at styrke socialt udsattes muligheder for forandring. Med kampagnen Den Gode Historie vil LVS indsamle 1000 positive vendepunktshistorier og derved illustrere, at det gode liv er opnåeligt med den rette hjælp - selv for de mest udsatte mennesker.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.