Blogger-Johnny revser Løkke: Danskerne er IKKE dovne
"Danskerne er et flittigt og frit folk, som sætter pris på at have noget at rive i." Sådan skulle en del af Lars Løkkes åbningstale i dag lyde, hvis det stod til blogger Johnny Larsen.

Af Johnny Larsen
SE ALLE BLOGINDLÆG

NÅR LARS Løkke Rasmussen går på talerstolen i dag for at tage fat på det nye folketingsår, kommer der med garanti intet uventet ud over hans læber. Han vil stadig kæmpe for at give dem, der har meget, lidt mere meget end de mange, der har lidt, som så vil få lidt mere mindre lidt. Det er både hans standpunkt og holdning.

I en bedre verden ville Danmarks mindst folkevalgte statsminister siden Scavenius have en større ydmyghed, og ikke mindst ville han udvise oprigtig fortrydelse over de rapserier, han har begået, fremfor bare at udvise fortrydelse over at blive opdaget med fingrene i andres kagedåser.

Sådan er det ikke, og sådan bliver det ikke.

Jeg forestiller mig, at alle kan lære, at alle kan forandre sig. Derfor leger jeg, at Løkke har brugt sin fire måneder lange sommerferie på at læse Thomas Pikettys ”Kapitalen i det 20. århundrede” og ”Magteliten” af Bernsen, Larsen og Ellersgaard. Derfor kan jeg håbe på, at hans åbningstale i dag lyder nogenlunde sådan her:

Velkommen tilbage efter en lang sommerferie. De fleste af os har ikke haft ret travlt, siden vi gik på ferie, så vi har masser af energi til at komme i gang med de reformer, jeg har tænkt mig at finde flertal for på tværs af tinget… sag for sag…, for at rette op på Danmark igen.

DANMARK SKAL igen være fortaler for fred og sameksistens, og derfor tager vi mod flygtninge, indtil der ikke længere er plads, og når pladsen bliver trang, rykker vi lidt tættere sammen, så vi kan klemme et par stykker ekstra ind. Den holdning betyder naturligvis, at vi får store problemer med at fastholde samarbejdet med Dansk Folkeparti, som nu i 10 år har formet danske politikeres syn på humanisme.

For at undgå at Danmark bliver overfyldt og dermed ude af stand til at hjælpe, har jeg besluttet, at Danmark ikke længere skal bidrage til at skabe flere flygtninge end de mange millioner, der allerede findes i verden.

Det betyder, at Danmark med øjeblikkelig virkning standser al krigsaktivitet. I stedet vil jeg tale for, at freden er en forudsætning for at mindske flygtningestrømmen… faktisk den eneste måde at gøre det på.

Alle danske banker skal under opsyn, og de forbydes at spekulere med borgenes opsparing. Al spekulation skal kun tillades for særlige investeringsbanker, så kunderne ved nøjagtig, hvad de går ind til. Gebyrjagten sætter vi en stopper for, så bankerne ikke tjener milliarder på tomme ydelser og fjerner kapital fra kredsløbet. Der har siden 1970’erne været en voldsom ophobning af kapital og magt i bankerne, og det har to gange været på nippet til at gå galt. Begge gange har det været ofrene: Bankernes små kunder, som har måtte udfri problemerne i form af skattekroner direkte ned i bankernes sparebøsser og direktørernes lommer. Det har vist sig yderst farligt for samfundets opdrift og fremgang. Derfor lukker vi bankernes mulighed for rovdrift på de fattigste borgere. I stedet skal bankerne bidrage til samfundsdriften, det vil sige mindske deres overskud og kapitalophobning og i stedet give noget til skatten. Vi kan ikke forlange, at borgerne skal spare, når en bank kan slippe med at betale 0,25 procent i skat af overskuddet.

Når bankerne begynder at bidrage til samfundet i stedet for at udnytte det, betyder det, at vi kan tage fat på at genopbygge den velfærd, jeg og mine forgængere har fjernet bid for bid og i stedet udvide den, så vi ender der, hvor vi kan være bekendt at være: Et sted hvor ingen skal mangle, og ingen skal lide nød.

DET ER et opgør med den søgte påstand om, at danskerne er dovne og derfor foretrækker at være på kontanthjælp frem for at arbejde. Sådan er det jo ikke. Det er os her i Folketinget og vore venner i bestyrelseslokalerne, der har det sådan. Danskerne er et flittigt og frit folk, som sætter pris på at have noget at rive i, og de sætter absolut ikke pris på at blive kontrolleret og mistænkt i døgnets 24 timer.

Derfor vil jeg skabe en borgerreform. Det skal være muligt at kunne oppebære tilstrækkelig indtægt ved at arbejde 20 timer om ugen, og det giver plads til mange flere på arbejdsmarkedet. Der gives borgerløn, så de mænd og kvinder, der vælger at arbejde hjemme for at passe børn og trække børnene ud af institutionerne, skal have mulighed for at få løn for deres arbejde. Desuden skal ingen børn gå i grundskolen i mere end 20 timer pr. uge, og vi vil følge den finske model og afskaffe lektier. Det betyder også flere lærere og dermed flere i arbejde.

Banker, teleselskaber og forsikringsselskaber skal udarbejde let gennemskuelige betingelser og priser, der dækker de basale behov, så alle ved, hvad de betaler.

VI SKAL gøre det nemt og godt at sætte børn i verden og at give dem en god opvækst sammen med familien, derfor vil vi også komme til at arbejde hårdt for at ændre familiepolitikken. Dette er kun begyndelsen på et bedre samfund. Lad os rejse denne bygning sammen og danne forbilleder for andre lande, sådan som vi gjorde for 50 år siden.

God arbejdslyst.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Johnny Larsen

Johnny Larsen er opvokset på Nørrebro i København. Mod alle odds fik han en uddannelse som journalist i 1987 - efter 17 år som ufaglært og derfor temmelig nedslidt. Han har skrevet en bog, sange og en opera, og lidt af manglende evne til at holde mund. Johnny været ramt af depression siden børneårene og har været selvbehandlet, indtil han blev ramt af svær sygdom i 2009.   Følg Johnny Larsen på Twitter

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.