Blogger: Hjælp dig selv og familien - det offentlige kan ikke klare alt
Vi skal væk fra ”vi kan altid få penge fra det offentlige” til ”familien før staten," lyder det fra den konservative blogger Joachim Hjorting.

Af Joachim Hjorting
SE ALLE BLOGINDLÆG

JEG ER 20 år gammel, men jeg er stadig meget gammeldags – i hvert fald på nogle områder.

Jeg er vokset op i en kærlig familie, en familie hvor vi hjælper hinanden, i alle tænkelige problemer. Uanset om det er min morfar der skal have hjælp til Dropbox, min mor der skal have hjælp til sin iPhone eller mig der har brug for nogle gode råd. Store som små, så hjælper familien hinanden, med hvad der nu kommer.

Jeg har aldrig været typen, der har fortalt nogen, hverken venner, familie eller kæreste, om mine problemer – og ja, dem har jeg selvfølgelig min andel af.  Jeg har altid tænkt; det går jo nok alligevel. Det er dumt. Specielt hvis man – som mig – har en familie, der står klar til at hjælpe dig.

SPØRG OM hjælp – og du vil få den. Sådan er jeg helt overbevist om, at det er i rigtig mange familier og vennekredse.

Og sådan bør den danske mentalitet også være. Vi skal væk fra ”vi kan altid få penge fra det offentlige” til ”familien før staten”.

For selvfølgelig skal de, der ikke kan få hjælp af familie eller venner, have hjælp af staten. Så er det i øvrigt underordnet om det er alkoholproblemer, arbejdsmæssige problemer eller noget helt tredje. Hvis familien kan hjælpe, mener jeg, at det er dennes ansvar. Dernæst kan man spørge sin nabo om hjælp gennem staten.

VI BRUGER omkring halvdelen af vores skatteindtægter på overførselsindkomster. Halvdelen. Det er helt håbløst.

Lad os fjerne børnepenge for de, der ikke har brug for dem, folkepension til de pensionister, der ikke mangler penge og listen er lang, med hvad vi burde gøre.

Men i bund og grund, handler det om én ting: Prioriter midlerne på dem, der mangler, og har et behov, og lad alle dem, der kan klare sig selv, leve et liv uden administrativt bøvl og omfordeling af egne penge.

NÅR VI ændrer denne krævementalitet, så er jeg helt sikker på, at vi får et samfund, der er rigere, flere i arbejde og mere ansvar til familierne.

Børn skal ikke opdrage sig selv. Ej heller af en offentlig ansat. Men af forældrene.  Det lyder meget naturligt, og som en selvfølge, men det samfund vi bygger, gør det ikke.

Børn skal have tid til venner – også uden for skoletiden. De skal ikke være i den situation, hvor de er nødsaget til at droppe en fritidsaktivitet eller komme 15-20 minutter for sent, fordi de skal sidde i en skole, hvor de for længst har slået hjernen fra. Det er den realitet, vi har efterladt til børnene i dag. En uværdig realitet.

DA JEG gik i folkeskole, kunne jeg nemt nå alting. Jeg kunne cykle de tre kilometer fra skolen og hjem, være hjemme i en times tid, og så cykle ned til boldklubben og spille i halvanden time, og så tage hjem og spise med min familie. For nogle måneder siden snakkede jeg med en folkeskoleelev, hvis storebror gik i gymnasiet. Han fortalte mig, at han hver dag havde længere skoledage end sin storebror. Han havde typisk fri mellem 15 og 16. I samme tidsrum som hans fritidsaktiviter. Børn skal lege, falde, og slå sig. Det er sundt. Det gør de ikke i skolen.

Kom nu Danmark. Giv familierne frihed tilbage, giv danskerne tillid og lad børnene blive opdraget af deres forældre og ikke af staten.

Frihed er godt. Frihed til familier er en nødvendighed.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Joachim Hjorting

Joachim Hjorting er 20 år gammel. Han er medlem af Det Konservative Folkeparti, debattør, konferencier og stiller op til byrådet i Furesø Kommune. Joachim vil blogge om uddannelse, ligestilling og andre aktuelle emner. Og så er han i øvrigt barnebarn af radioværten Jørn Hjorting.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.