Ziegler: "Når vi bliver angrebet, er vi nødt til at angribe tilbage"
- Når vi bliver angrebet, er vi nødt til at angribe tilbage, siger Michael Ziegler, chefforhandler for Kommunernes Landsforening. Foto: Torkil Adsersen / Ritzau Scanpix
Fredag formiddag er vejen mod en eventuel storkonflikt blevet kortere.

Forhandlingsfællesskabet for de offentligt ansatte i kommuner og regioner har varslet storkonflikt fra den 4. april.

Varslingen gør, at arbejdsgiverne er nødt til at reagere. Sådan lyder budskabet fra Michael Ziegler (K), der er chefforhandler for Kommunernes Landsforening.

- Når vi bliver angrebet, er vi nødt til at angribe tilbage, siger han ifølge Ritzau.

Udtalelsen står i kontrast til Michael Zieglers udmeldinger torsdag eftermiddag, hvor KL inden et møde i Forligsinstitutionen rettede en direkte appel til lønmodtagersidens forhandlere:

- Vi er meget ærgerlige over dette sammenbrud. Vi bør kunne finde fælles løsninger, og KL er opsatte på at finde et forhandlingsresultat. Derfor vil vi opfordre de faglige organisationer til at udsætte de bebudede strejkevarsler. En konflikt rammer alt for mange, både børn, forældre, ældre og svage borgere, som ikke har lod eller del i denne forhandling, lød det fra Michael Ziegler.

Varslet betyder, at parterne skal mødes i Forligsinstitutionen for at prøve - trods alt - at nå til enighed om et kompromis.

Forligsmanden Mette Christensen kan to gange udskyde storkonflikten i to uger, hvis hun vurderer, at forhandlingerne kan føre til et forlig om overenskomster.