Wikileaks truer dansk firma med retssag
Wikileaks truer nu med en retssag, hvis Visa og Mastercard samt det danske firma Teller forsat blokerer for betalinger. Foto: www.colourbox.com
Det danske betalingsfirma Teller er klemt mellem Wikileaks og kreditkortgiganterne Visa og Mastercard.

Det danske firma Teller er klemt som en lus mellem to hårde negle.

Firmaet håndterer internationale betalingskort i Norden, og siden december har de efter ordre fra Visa og Mastercard blokeret betalinger til Wikileaks' samarbejdspartner DataCell.

"De boycotter DataCell og Wikileaks uden objektive begrundelser," siger advokat for Wikileaks Sveinn Andri Sveinsson til Forbes-bloggeren Andy Greenberg.

"Det er et tydeligt misbrug af deres dominerende position på markedet," mener han.

Derfor truer Wikileaks nu med anlægge sag mod Teller ved Sø- og Handelsretten, hvis ikke firmaet inden på torsdag åbner for kreditkortbetalinger til Wikileaks.

Samtidigt vil de klage til EU-Kommissionen over Teller, Visa Europe og Mastercard Europe, som ifølge Wikileaks bryder EU's konkurrencelove.

Kreditkortfirmaerne stoppede i december betalinger til Wikileaks med henvisning til at hjemmesidens læk af fortrolige dokumenter var ulovlige aktiviteter.

Teller afleverede i januar en redegørelse til Visa og Mastercard, som konkluderede at Wikileaks aktiviteter ikke var tilstrækkeligt grundlag for at tilbageholde betalinger, men det har ikke ændret de to kortgiganters holdning.

Visa og Mastercard dækker tilsammen 96 procent af markedet for kreditkort i Europa.

Kilde: DataCell og Forbes-bloggeren Andy Greenberg