Vollsmose-postbude er ikke gået til politiet: - Det tør de ikke
Selvom episoderne ikke er politianmeldt, har PostNord og Fyns Politi haft løbende dialog om episoderne og postomdelingen fremover. Foto: Claus Fisker/Scanpix
Trods trusler og post-stop i Vollsmose, vil PostNords medarbejdere ikke anmelde overgrebet og tyveriforsøget til politiet. - Det tør de ikke for at være helt ærlig.

Mandag indstillede PostNord omdelingen af post i Odense-bydelen Vollsmose. Det gjorde de efter episoder, hvor medarbejdere har følt sig truet, mens de har forsøgt at få posten ud.

Men selvom der er tale om fysisk kontakt, trusler og tyveriforsøg, er episoderne ikke blevet anmeldt til politiet - for det tør de to medarbejdere simpelthen ikke, lyder det fra Michael Frølich, chef for Distribution i PostNord Danmark.

- Det tør de ikke. De tør ikke for at være helt ærlig, siger han.

Onsdag var der indbrud i en postbil, mens medarbejderen var inde for at aflevere posten. Tyven stak af, da postbudet kom ud til bilen. Fredag blev en medarbejder passet op i en opgang i en boligblok.

- Der bliver taget fysisk hårdt fast i en medarbejder inde i en opgang, og han får at vide “Vi holder øje med jer, og vi ved, hvornår I kommer med posten”, og der bliver sagt noget i stil med: “I skal ikke komme her i vores område”. Så der er både den fysiske kontakt og den der meget truende adfærd, siger han.

Har der været kontakt mellem postbude og de truende borgere forinden, eller sker det bare ud af den blå luft?

- Det kommer ud af den blå luft, og det er derfor, vores medarbejdere er så rystede og spørger: "Hvor kom det fra?" Min personlige vurdering er, at det er fordi, vi repræsenterer en myndighed på samme måde som ambulance- og brandfolk, der heller ikke bryder sig om at gå ind i området. Det, at vi har den røde uniformer på, det er lidt myndigheds-agtigt. Det er vores bedste bud, siger Michael Frølich.

Anmeld det og gør opklaringen lettere

Fyns Politi opfordrer generelt set til, at man anmelder det til politiet, hvis man har været udsat for en forbrydelse.

- Men det beror jo på borgernes subjektive vurdering, om de føler sig utrygge, siger Lars Bræmhøj, chefpolitiinspektør ved Fyns Politi, til Avisen.dk.

Han peger dog på, at det kan hjælpe efterforskningen, hvis politiet får en anmeldelse.

- Det er klart, at det er nemmere for politiet, hvis vi har noget konkret at gå efter. Så ved vi, hvad vedkommende har oplevet, og det kan vi så tjekke op på, siger Lars Bræmhøj.

Selvom episoderne ikke er politianmeldt, har PostNord og Fyns Politi haft løbende dialog om episoderne og postomdelingen fremover.