Vil undgå lønsnyd: NCC opretter vikarbureau i Polen
- Det er administrativt tungt for os, og vi kan aldrig være helt sikre på, at tingene er i orden. Det kan vi, når det er vores eget vikarbureau, siger Klaus Kaae. colourbox
Til august vil storentreprenøren NCC oprette sit eget vikarbureau i Polen.

En række sager med manglende feriepenge og skattebetaling, timelønninger på 40-50 kroner og alt for lange arbejdsdage for østarbejdere har ført til konflikter mellem myndigheder og fagforeninger. Det vil den nordiske storentreprenør NCC nu gøre op med.

Det skriver Politiken.

Virksomheden vil således oprette et vikarbureau i Polen, som skal rekruttere eksempelvis jord- og betonarbejdere, der skal benyttes i spidsbelastnings-tider.

- Brugen af udenlandske medarbejdere er kommet for at blive, men ved at få vores eget vikarbureau får vi fuldt overblik og styr på tingene, siger administrerende direktør Klaus Kaae, NCC Construction Danmark, til Politiken.
Lige nu bruger NCC en del arbejdstid på at sikre, at der bliver betalt skat, feriepenge og pension, når selskabet hyrer fra eksterne vikarbureauer.

- Det er administrativt tungt for os, og vi kan aldrig være helt sikre på, at tingene er i orden. Det kan vi, når det er vores eget vikarbureau, siger Klaus Kaae.

Fagforbundet 3F har kørt en række sager på NCC’s byggepladser og er nu glade for de nye bureau-planer.

- Det er et skridt i den rigtige retning. Vi er ofte stødt på argumentet om, at hovedentreprenøren ikke har kunnet stå til regnskab for løn- og arbejdsvilkår hos underleverandører. Det argument holder ikke længere, når vikarerne kommer fra et selskab under NCC, siger sekretariatschef Gunde Odgaard, BAT-kartellet i 3F, til Politiken.