Indtil 1967 var det britiske køkken mildt sagt ikke noget at råbe hurra for. Men det lavede brødrene Albert og Michel Roux i den grad om på, da de indtog London og åbnede restauranten Le Gavroche, de som den første i Storbritannien blev belønnet med en af de eftertragtede stjerner fra Michelin-guiden.
Nu er der ingen af brødrene tilbage. Michel døde i marts sidste år, og 10 måneder senere åndede Albert også ud for sidste gang. Han blev 85 år.
– Roux-familien må desværre annoncere, at Albert Roux er afgået ved døden efter at have været syg et stykke tid, lyder det i en meddelelse fra familie.
Brødrene Roux slog deres navn fast i den kulinariske verden med Le Gavroche, der med tiden opnåede den ultimative hæder, da den fik tre stjerner fra Michelin. Det kunststykke gentog brødrene, da de åbnede Waterside Inn i Bray, der ligeledes blev belønnet med tre stjerner.
Albert Roux gik meget op i at give sin viden og kunne videre til fremtidens stjernekokke, og indstiftede derfor legatet Roux Scholarship i 1984.
I 2003 blev brødrene kåret til de mest indflydelsesrige kokke i Storbritannien, og de har modtaget massiv hæder for deres evner ud i ”fine dining”.