Venstre om nul ferie på integrationsydelse: Bedre for børn med forældre i job

Arbejdsliv
Det er bedre for børn, at deres forældre har et arbejde, end at de kan holde ferie sammen. Det mener Venstres Louise Schack Elholm.   (Foto: Foto: Scanpix)

Børn, der ikke kan holde ferie med deres forældre, fordi far eller mor er på integrationsydelse, kan i sidste ende få gavn af, at deres forældre nu har større incitament til at arbejde. Det mener Venstres Louise Schack Elholm.

En uge i sommerhus, på camping eller charterferie.

Den slags planer kan man godt lægge på hylden, hvis man er en af de godt 21.000, der er endt på integrationsydelse.

Er man på integrationsydelse, har man nemlig ikke ret til at holde ferie. Og det gælder også, selvom man har børn.

Louise Schack Elholm, der er midlertidig politisk ordfører for Venstre, forklarer, at grunden til, at folk på integrationsydelse ikke får lov til at holde ferie, skyldes, at Venstre har ønsket stramme vilkår for at få flere i arbejde. 

Og der er forhold, der er bedre for børn end at holde ferier med deres forældre, mener hun.

- Generelt er det vigtigste for børnene, at deres forældre bliver en del af det danske arbejdsmarked, for det giver den bedste integration, siger hun til Avisen.dk og uddyber:

- Det er også det, der giver den bedste udvikling for børnene. Børnenes muligheder for at få et arbejde eller en uddannelse er enormt afhængig af, at forældrene har gjort det.

21.000 mister retten til ferie

Hovedformålet med integrationsydelsen er at få flygtninge og asylansøgere i arbejde, påpeger Louise Schack Elholm.

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet skønner, at cirka 21.000 personer er kommet på integrationsydelse. Ud af dem er cirka 2.600 danske statsborgere.

En af dem, der ikke længere må holde ferie, er 40-årige Bendine Frederiksen fra Billund, der er alene med sin treårige datter.

Hun er dansk statsborger, men da hun ikke har opholdt sig i Danmark i syv ud af de seneste otte år, skal hun nu på integrationsydelse i stedet for kontanthjælp.

- Min datter skal høre på, at de andre børn snakker om sjove udflugter fra ferien for eksempel ture til Legoland og den slags. Det kan hun ikke længere opleve, siger Benedine Frederiksen.

Louise Schack Elholm ville egentlig gerne have lavet en klarere indsnævring, så alle danske statsborgere havde mulighed for kontanthjælp i stedet for integrationsydelse, fortæller hun.

- Men det er desværre ikke muligt af hensyn til international lovgivning. Derfor har vi været nødt til at lave en relativ generel lov, men så håber jeg da, at hun (Bendine Frederiksen, red.) kan finde sig et arbejde, så hun får mulighed for at holde ferie med sit barn, siger Louise Schack Elholm.

DF: Flygtninge kan ikke kræve ferie

Regeringen landede aftalen om integrationsydelsen med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og de Konservative.

DF’s vikarierende integrationsordfører, Christian Langballe, mener, at det er i orden, at ferien sløjfes, hvis man kommer på integrationsydelse.

- Prøv lige at hør, folk de kommer for at finde beskyttelse i Danmark, og det synes jeg sådan set er det afgørende. De kommer her, fordi de er flygtninge, hvis så det første spørgsmål er, hvornår de kan komme på ferie. Det er der noget mærkeligt i. Det forstår jeg faktisk ikke, siger han.

Samtidig understreger Christian Langballe, at DF har været uenig med regeringen med hensyn til formålet med integrationsydelsen.

- Vi anerkender, at der er et problem. Vi havde hellere set, at de danske forældre var undtaget. Vores opfattelse er, at integrationsydelsen skal være med til at stoppe tilstrømningen til Danmark, fastslår han.

Nyheder

Vanvittigt:

Padlede ud

over vandfald