VORES VALG Venstre afviser konflikt med Barfoed og co.
Ingen konflikt, siger Venstres næstformand, Kristian Jensen, om De Konservatives lyst til trepartsforhandlinger om uddannelse med fagforeningen. Foto: Tariq Mikkel Khan / POLFOTO
De Konservative og Venstre vil begge forhandle med fagforeningerne om uddannelse. Der er ingen konflikt, lyder det fra Venstre.

Et muligt skår mellem det faste makkerpar i regeringen er nu klinket.

Faktisk har der aldrig været et brud mellem Venstre og De Konservative, mener Venstres næstformand, Kristian Jensen.

"Vi har ingen planer om at afbryde samarbejdet med fagbevægelsen efter valget, og derfor tror jeg ikke, at der er nogen konflikt mellem Venstre og Det Konservative Folkeparti på det her område," siger Kristian Jensen til Newspaq.

Meldingen kommer efter, at Lars Løkke (V) tirsdag i Politiken afviser trepartsforhandlinger med fagforeningen, inden der er gået 100 dage, selvom Lars Barfoed (K) har det som et klart mål.

De Konservative vil forhandle med fagbevægelsen om uddannelse, så Danmark kan beholde flere job på danske hænder. Ifølge Kristian Jensen har regeringen allerede forhandlingerne i dag. Og der er ingen planer om at droppe samarbejdet.

Tværtimod mener Venstre-manden, at fagbevægelsen skal spille en mere aktiv rolle.

"Jeg håber faktisk, vi kan komme tilbage til traditionen, hvor regeringen og arbejdsmarkedets parter taler sammen. Det spor håber jeg, vi kan komme tilbage til efter valget på torsdag," siger Kristian Jensen og henviser til, at fagbevægelsen ikke har haft lyst til at finde løsninger med VK-regeringen.

De to partier strides dog stadig om De Konservatives lettelser i topskatten. Statsministeren afviser Lars Barfoeds ønske om skattelettelser efter valget.