VORES VALG V og K dybt uenige om planen efter valget
To uenige partiledere fremlægger i dag, tirsdag, hver deres plan for, hvilken vej landet skal ledes, hvis blå blok vinder valget. Foto: Polfoto/LARS KRABBE / POLFOTO
Løkke og Barfoed har vidt forskellige planer for Danmarks 100 første dage efter valget, hvis de vinder torsdag.

De har siddet i regering sammen i ti år - men her to dage før valget står det klart, at Venstre og De Konservative er dybt uenige om deres arbejdsprogram efter folketingsvalget.

Det skriver Politiken, som i dag lader lederne af de to regeringspartier, Venstres Lars Løkke Rasmussen og De Konservatives Lars Barfoed, fremlægge hvert sit bud på, hvad de første 100 dage efter valget skal bruges på.

De Konservatives formand Lars Barfoed vil sætte gang i nye reformer, der skal sænke skatten og skabe en billig offentlig sektor.

"En lavere omkostning af arbejdstimen vil slå direkte ud i større konkurrenceevne. Lavere skatter fører til mindre lønpres, så lavere skatter kan indgå som et led," lyder det fra Barfoed, som derfor vil invitere til forhandlinger i sine første 100 dage efter valget.

Den konservative leder ønsker nemlig, at der skal holdes trepartsforhandlinger med fagbevægelsen og arbejdsgiverne. Men det afviser statsminister Lars Løkke Rasmussen blankt.

"Hvis det var mit forslag, så ville det stå på det her papir," siger han og peger på sin egen plan for sine første 100 dage efter valget.

Af Venstres 100-dags-plan fremgår det, at partiet derimod vil give danskerne arbejdsro og kun gennemføre de reformer, som blev vedtaget før sommerferien.

Kilde: Politiken