VORES VALG S: I er velkomne Konservative
De var en gang så tæt; Løkke og Barfoed. Men nu har de lagt hver sin 100-dages plan frem to dage inden valget. Foto: Polfoto/LARS KRABBE / POLFOTO
Ny rød flirt fra K giver gengældt kærlighed hos S.

De Konservatives pludselig opståede lyst til trepartsforhandlinger med arbejdsmarkedets parter modtages med åbenhed hos Socialdemokraterne.

"Hvis de har lyst til at tale om andet en topskattelettelser, vil vi meget gerne have dem med til forhandlinger. Vi går efter et så bredt forlig som muligt," lyder det fra næstformand i Socialdemokraterne, Nick Hækkerup.

Lars Barfoed (K) har i dagens udgave af Politiken meldt ud, at han vil invitere til forhandlinger med fagbevægelse og arbejdsgivere 100 dage efter valget, hvis han altså står som vinder. Det er præcis de tanker, som S og SF har gjort sig, og taber Barfoed, er han alligevel velkommen til forhandlingerne. Forskellen er bare, at han skal inviteres til at sidde med ved Thornings-Schmidts bord.

"Lad os nu se, hvordan valget ender. Men uanset hvad er det utroligt positivt, at Konservative vil være med til at kigge på, hvordan vi kan lave reformer, der sikrer vækst i Danmark," siger Hækkerup.

Venstre og Dansk Folkeparti er alt andet end enige i Barfoeds nye røde flirt.