VORES VALG K-leder vil overtale Løkke til fagboss-møde
Den Konservative leder, Lars Barfoed, skal nok få overtalt Løkke til forhandlinger med fagbevægelsen, siger han. Foto: Polfoto/LARS KRABBE / POLFOTO
Statsministeren skal nok komme med til møde med fagbevægelsen og arbejdsgiverne, siger den konservative vicestatsminister. Løkke afviser.

Lars Barfoed (K) skal nok lokke Lars Løkke (V) med til møde hos Harald Børsting og co.

Det siger den konservative vicestatsminister, selvom Lars Løkke blankt afviser at mødes med fagbevægelsen.

"Jeg ved ikke præcis, hvad Løkke har svaret på, men hvis vi kan blive enige om at lave en plan for at styrke konkurrenceenven i landet, så tror jeg også, at vi kan blive enige om at invitere arbejdsmarkedets parter til et møde. Jeg kan ikke forestille mig andet," siger Lars Barfoed til Newspaq.

Han ønsker nemlig, at der skal holdes trepartsforhandlinger med fagbevægelsen og arbejdsgiverne efter valget. Mødet skal allerede holdes, inden der er gået 100 dage. Men det afviser statsminister Lars Løkke Rasmussen blankt.

"Hvis det var mit forslag, så ville det stå på det her papir," siger han til Politiken og peger på sin egen plan for sine første 100 dage efter valget.

Men den konservative partileder giver ikke op.

"Det er noget, jeg synes, er en god ide, så det tror jeg nu nok, vi skal finde ud af. Det kan ikke være det store problem at indkalde til et møde," siger Lars Barfoed og påpeger, at Socialdemokraterne og De Radikale også er uenige på en lang rækker punkter.

Statsministeren afviser også Lars Barfoeds ønske om skattelettelser efter valget, og samarbejdet får dermed flere stridspunkter. Den konservative politiske ordfører, Carina Christensen, har tidligere sagt, at partiet måske har godt af at være lidt i opposition, da de ligger lavt i meningsmålingerne. Men det vil Barfoed ikke høre tale om.

"Vi går til valg på en VK-regering, så det her er bare et udtryk for, at folk skal vide, hvad De Konservative står for inden Folketingsvalget," siger han.

Socialdemokraterne har hele tiden foreslået trepartsforhandlinger om de 12 minutter, og de byder De Konservative velkommen til forhandlingsbordet.

"Hvis de har lyst til at tale om andet en topskattelettelser, vil vi meget gerne have dem med til forhandlinger. Vi går efter et så bredt forlig som muligt," lyder det fra næstformand i Socialdemokraterne, Nick Hækkerup.