VORES VALG K: Trepartsmøde er uundgåeligt
Den Konservative leder, Lars Barfoed, har svært ved at se, hvordan man kommer uden om trepartsforhandlinger. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Man kommer ikke uden om trepartsforhandlinger med fagbevægelsen og arbejdsgiverne inden for de første 100 dage efter valget, siger K-leder.

Man slipper næppe uden om fagforeninger, når man skal finde ud af, hvordan uddannelser og efteruddannelser på arbejdsmarkedet skal skrues sammen. Det mener De Konservative.

Derfor skal der indkaldes til trepartsforhandlinger inden for de første 100 dage, hvis De Konservative får magten. Det fastslår den konservative formand, Lars Barfoed.

"Det vil være mærkeligt, hvis man sagde, at man ikke ville inddrage arbejdsmarkedets parter og høre, hvilke tanker og ideer, de har til at sikre, at danske virksomheder kan konkurrere," siger Lars Barfoed til Newspaq.

Forhandlingerne skal dog ikke handle om løn og arbejdstid, fastslår K-lederen. Det er alene op til arbejdsmarkedets parter.

"Men det kunne være øget fokus på uddannelse, ikke mindst erhvervsuddannelserne, sådan at det er mere kompetente medarbejdere, vi har i virksomhederne," siger han, men har ikke taget stilling til, om der skal følge en pose penge med.

Trepartsforhandlinger skal desuden sikre, at et stort flertal af danskerne står bag de ændringer, der måtte komme.

"Så vi får så store dele af befolkningen bag os som muligt i en plan for at sikre, at Danmark også er et rigt land om 20 år," siger Lars Barfoed.

Trepartsdrøftelser er derimod ikke en del af statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) plan for de første 100 dage. Det bekymrer dog ikke vicestatsministeren.

"Jeg ved ikke præcis, hvad Løkke har svaret på, men hvis vi kan blive enige om at lave en plan for at styrke konkurreceevnen i landet, så tror jeg også at vi kan blive enige om at invitere arbejdsmarkedet parter til et møde. Jeg kan ikke forestille mig andet," siger Lars Barfoed.