V-politiker: Hvorfor arbejder ledige ikke som tjenere?

Hvorfor er der så mange udenlandske tjenere i København, når der samtidig er så mange ledige danskere, spørger Venstre-mand. (Foto: Foto: Scanpix/Modelfoto)

Hvorfor er der så mange udenlandske tjenere på københavnske restauranter, spørger lokalpolitiker.

Der er noget galt, når så mange danskere er på dagpenge og kontanthjælp, samtidig med at der er så mange udenlandske tjenere, som arbejder på restauranter i hovedstaden.

Det skriver Jens-Kristian Lütken, som er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre, i et debatindlæg på Jyllands-Posten.

Han undrer sig over de mange østeuropæiske og svenske tjenere, når der nu er så mange danske arbejdsløse, og konkluderer, at det må være fordi det er umuligt for restauranterne at skaffe dansk arbejdskraft.

I stedet for at klage over, at kontanthjælpsloftet gør børn fattige, burde venstrefløjen bruge kræfterne på at få de arbejdsløse uden andre problemer end ledighed ud på arbejdsmarkedet, mener han.

Indlægget har skabt en del debat på jp.dk. Flere gør opmærksom på, at der kan være forskellige grunde til, at danske ledige ikke springer ud som tjener. For eksempel at arbejdsvilkårene er dårlige, og at der på mange restauranter ikke er overenskomst. Andre mener, at det er arbejdsgiverne, som foretrækker østeuropæiske ansøgere frem for arbejdsløse danskere.