Ufaglærte hårdest ramt af krisen
De ufaglærte er den uddannelsesgruppe, hvor den største del af de beskæftigede forsvandt fra arbejdsmarkedet sidste år. Foto: Colourbox.dk
Sidste år mistede 68.000 ufaglærte deres job. Dermed forsvandt hvert tiende ufaglærte arbejdsplads.

Den økonomiske krise rammer de ufaglærte hårdest.

Sidste år mistede 68.000 ufaglærte uden anden uddannnelse end folkeskolen deres job.

Det svarer til, at hver tiende mistede deres job i perioden, skriver Fagbladet 3F på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

"Krisen går ud over de dårligst uddannede. Krisen er gået hen over hovedet på mange af de veluddannede. De har vel højst mærket den ved, at værdien af deres aktier er faldet," siger cheføkonom i 3F, Anita Vium til Fagbladet 3F.

Mens 4.248 flere med en lang videregående uddannelse kom i arbejde fra 2009-2010, måtte 68.187 ufaglærte forlade deres arbejde i samme periode.

Efter de ufaglærte indtager folk med erhvervsuddannelser andenpladsen, når det gælder uddannelsesgrupper, hvor den største del af de beskæftigede forsvandt fra arbejdsmarkedet.

Professor ved Aalborg Universitet, Flemming Ibsen efterlyser flere offentlige investeringer i byggeriet.

"Vi er nødt til at have gang i byggeriet igen. Det vil både gavne de kortuddannede, men det vil også have en positivt afsmittende effekt for dem med længere uddannelser, der står uden job," siger Flemming Ibsen til Fagbladet 3F.