Udkantsdanmark får hjælp til oliefyr
Den radikale klima- og energiminister Martin Lidegaard vil sørge for, at Danmark er 100 pct. dækket af vedvarende energi i 2050. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Investorer skal betale for at skifte energikilder i huse med lav værdi.

Ulovliggørelsen af oliefyr kan koste en formue for borgerne i Udkantsdanmark.

Regeringen har i dag besluttet gradvist at gøre det forbudt at fyre med olie, og inden 2030 skal alle danske oliefyr være udskiftet med bæredygtige energikilder. Men for husejere med billige huse i randområder kan prisen for at skifte energikilde nærmest være den samme som selve husets værdi.

Derfor kan de ikke låne til udskiftningen, og det vil klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) gøre noget ved.

"Vi vil gerne lave en strategi for hele landet; også for de huse, der ligger på landet og for de huse, der er faldet i værdi," forklarer han til Newspaq.

Han lover derfor at der laves en særordning for folk med billige huse og løfter allerede nu en smule af sløret for, hvordan sådan en ordning kan komme til at se ud.

"Man kunne forestille sig en investeringsmodel, hvor en tredjepart kom ind og betalte for selve udskiftningen af oliefyret, og så over tid fik sin investering hjem gennem de besparelser, der vil blive ved at overgå til vedvarende energi," siger Martin Lidegaard.

Forbuddet mod oliefyr er en del af den store energiplan, som regeringen har præsenteret i dag.

via Listen To News