Nye beregninger om energipakke på vej
Står det til ministeren skal dette værk finde noget andet at fyre med. Fra 2030 skal kul ganske enkelt forbydes som brændsel i Danmark. Foto: DONG Energy
Første forhandlingsdag om den kommende energiaftale er præget af store uenigheder om tallene.

Taber eller vinder Danmark arbejdspladser på at gøre sig helt grøn? Svaret på det spørgsmål er meget forskelligt, afhængig af om man spørger regeringen eller oppositionen.

Sådan er status efter første forhandlingsdag om den nye energiaftale, fortæller klima- og energiminister Martin Lidegaard (R).

"Jeg kunne godt have regnet et stort tal ud i dag og præsenteret det; gjort som Winston Churchill og sagt, at jeg kun stoler på de tal, jeg selv har manipuleret. Men det vil jeg ikke," siger han til Newspaq.

De mangelfulde tal er tallene, der skal vise, hvorvidt Danmark på længere sigt taber eller vinder arbejdspladser på omfattende grønne energireformer.

I dag erkendte ministeren, at der ganske enkelt ikke findes valide beregninger på det spørgsmål endnu. Han mener, at vi vinder arbejdspladser i længden, og oppositionen hævder det modsatte.

Så nu skal ministeriets regnedrenge i gang, og de skal hurtigst muligt hoste op med et svar.

"Jeg satser på, at vi snakker uger og ikke måneder. Det bliver på denne her side af årsskiftet, det er helt klart vores målsætning," fortæller Martin Lidegaard.

Beregningerne på konsekvenserne af de milliarddyre reformer er nemlig forudsætningen for, at der kan indgås en bred aftale om en ny, stor energireform.