TUC-boss afviser 'farverig' kritik

Uddannelse
Bestyrelsesformand for TUC A/S, Morten Mathiesen, vil fortsat ikke kommentere sagen i detaljer over for Avisen.dk. (Foto: Foto: Colourbox)

Avisen.dk forsøger at piske polemik op, siger AMU-kongen Morten Mathiesen.

Der er gået præcis en uge, siden Avisen.dk først henvendte sig til Morten Mathiesen for at få en kommentar på svindelanklagerne mod TUC.

Efter seks artikler om millionsvindel og en trussel fra myndighederne om at udelukke TUC fra AMU-systemet, tager Morten Mathiesen nu til genmæle.

Det sker i en kortfattet mail.

"Jeg kan klart afvise den farverige kritik, som Avisen.dk har fremført," skriver bestyrelsesformanden.

"TUC A/S deltager ikke i den polemik, som netmediet forsøger at piske op," fortsætter Morten Mathiesen, der sammen med sin bror Karsten Frost Mathiesen udgør ejerkredsen bag transportuddannelseskoncernen TUC.

Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen, der fører tilsyn med AMU-millionerne for Børne- og Uddannelsesministeriet, har efter Avisen.dk's dækning svoret at sætte al kraft ind på at efterforske svindelsagerne på TUC.

Hvis der er hold i anklagerne, kan sagen medføre, at TUC mister den såkaldte udbudsgodkendelsen til AMU-kurser.

Det vil i praksis sige, at TUC, der er blandt Danmarks største AMU-udbydere, risikerer at blive permanent afskåret fra at tjene penge på AMU-kurser.

Morten Mathiesen afviser i mailen til Avisen.dk at gå i yderlige dialog om sagen.[pagebreak]

"Vi imødeser en henvendelse fra og dialog med Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen om de beskrevne forhold. Jeg har ikke yderligere kommentarer til sagen," skriver han.

Læs artiklen: AMU-kongen: "Vi har intet at skjule"

TUC A/S har hovedkontor i Brøndby. Udover TUC og dets to regionale underafdelinger kontrollerer brødrene Mathisen jobcenteret DUCAS, Strandens Uddannelsescenter, Vestjysk Storvognsskole, Dansk Vognmandsskole samt dele af flere andre mindre virksomheder.

Omsætningen kanaliseres angiveligt opefter i selskaberne M Invest og Ejendomme og Km Invest, der råder over dyre erhvervsejendomme i blandt andet København, Tisvilde, Fredensborg og Thailand.

Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen har allerede en gang straffet TUC for systematisk misbrug af AMU-millioner.

Men på trods af erklæret 'nultolerance' over for AMU-svindel, kostede svindelsagen kun TUC et tilbagebetalingskrav på fem millioner kroner og udbudsgodkendelsen til et par specifikke køretekniske kurser.

Efter dækningen af de aktuelle svindelsager har Avisen.dk modtaget mange henvendelser om andre former for systematisk AMU-fusk i TUC-koncernen.

Men alt imens ministeriet efterforsker de nye svindelsager, strømmer AMU-millionerne ifølge Avisen.dk's oplysninger fortsat til TUC.

AMU-skandalen

AMU-kurser har til formål at opkvalificere kortuddannede og ufaglærte. Staten yder hvert år over to milliarder kroner i støtte til systemet.

Siden foråret har Avisen.dk og en række andre medier afsløret en stribe eksempler på groft svindel med AMU-tilskud og VEU-godtgørelser.

Som konsekvens har Børne- og Uddannelsesministeriet gennemført en kulegravning af AMU-systemet.

35 tilsynssager er afsluttet i 2010 og 2011, der tilsammen udløser tilbagebetalingskrav på 39 mio. kr.

34 sager verserer i øjeblikket.

Nyheder

Ældre ægtepar for vild

i en uge:

Levede af bær og

muddervand