Treparts-forhandlinger på trapperne: Støjberg får nøglerolle

Det er ret utraditionelt, at udlændingeminister Inger Støjberg (V) deltager i forhandlinger om en vigtig aftale for arbejdsmarkedet.  (Foto: Arkivfoto: Mathias Løvgreen Bojesen /Scanpix.)

Udlændingemister Inger Støjberg (V) spåes en central rolle, når vigtige forhandlinger mellem regering, fagbevægelse og arbejdsgivere snart begynder. 

I denne eller næste uge begynder regeringen, fagbevægelse og arbejdsgivere efter alt at dømme de såkaldte treparts-forhandlinger. Og her får de en lidt usædvanlig minister med ved forhandlingsbordet: Den kontante topfigur fra Venstre-regeringen udlændingeminister Inger Støjberg.

Det fremgår af en klumme, som forfatter- og rådgiverparret Susanne Hegelund og Peter Mose har skrevet til Altinget.

Normalt vil regeringen lade sig repræsentere af finans- og/eller beskæftigelsesministeren under treparts-forhandlinger. De er helt centrale, når det gælder arbejdsmarkedet. Men da forhandlingerne i første omgang kommer til at handle om integration af flygtninge og indvandrere, har regeringen fundet det naturligt at inddrage Inger Støjberg.

Hun er klædt godt på til forhandlingerne, da hun som tidligere beskæftigelsesminister ved meget om synspunkter og stil hos LO-fagbevægelsen og Dansk Arbejdsgiverforening. 

Selv om Støjberg får en central rolle, bliver det ifølge klummen i Altinget stadigvæk beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen, der kommer til at sidde for bordenden ved treparts-forhandlingerne. 

Lige på trapperne 

Ifølge klummen og Avisen.dk's kilder ventes treparts-forhandlingerne at begynde i løbet af denne uge eller i næste. Sandsynligvis med statsminister Lars Løkke Rasmussen for bordenden ved det første såkaldte sættemøde.

I øjeblikket er man i Beskæftigelsesministeriet ved at lægge sidste hånd på en plan for, hvad forhandlingerne skal handle om. Et såkaldt kommissorium. 

I fredags var embedsmænd fra ministeriet til møde i LO-fagbevægelsen. Her fik repræsentanter for LO præsenteret ideer til kommissoriet og fik lejlighed til at komme med kommentarer og forslag. 

Nu venter både fagbevægelse og arbejdsgivere ifølge Avisen.dk's kilder spændt på, hvad regeringen spiller ud med i sit kommissorium. 

Læs Avisen.dk's artikler om treparts-forhandlingerne.