Treparts-forhandlinger begynder næste torsdag

Det er vigtigt, at arbejdsmarkedets parter kan handle i fællesskab, udtaler Jacob Holbraad, som er direktør for Dansk Arbejdsgiverforening.  (Foto: Foto: Dansk Arbejdsgiverforening. )

Forhandlinger mellem regering, fagbevægelse og arbejdsgivere begynder næste torsdag, 11. februar. Arbejdsgiverne glæder sig.

Torsdag i næste uge lyder startskuddet til forhandlinger, som kan få afgørende betydning for samfundet. Da mødes repræsentanter for regeringen, fagbevægelsen og arbejdsgiverne for første gang til treparts-forhandlinger. Forhandlingerne kommer i første omgang til at handle om bedre integration af flygtninge. 

Avisen.dk erfarer, at spidserne fra fagbevægelse og arbejdsgivere mødes hos statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kl. 13:30 i Statsministeriet torsdag 11. februar. Deltagerne bliver blandt andre repræsentanter for hovedorganisationerne LO, FTF og AC samt for arbejdsgiverne og for Kommunernes Landsforening.

Direktøren for Dansk Arbejdsgiverforening Jacob Holbraad kvitterer i en pressemeddelse for invitationen. 

- Jeg vil gerne kvittere for indbydelsen til treparts-drøftelserne med regeringen og LO. Det er vigtigt, at arbejdsmarkedets parter kan handle i fællesskab, og vi ser derfor frem til at finde fælles løsninger til gavn for både virksomhederne, samfundet og den enkelte, udtaler Jacob Holbraad. 

Han fortæller, at man i første omgang skal diskutere, hvordan flere flygtninge kan blive en del af arbejds-fællesskabet.

- Her går vi blandt andet til drøftelserne med 67 konkrete forslag under armen, som er vores bud på, hvilke løsninger regeringen kan bruge i sin værktøjskasse, udtaler Jacob Holbraad. 

Han lægger i øvrigt stor vægt på, at treparts-forhandlingerne længere nede ad vejen også kommer til at handle om at få "flere faglærte på arbejdsmarkedet og udvide arbejdsstyrken."

(Artiklen fortsætter under statsministerens opdatering.)

Kun tre ud af 100 flygtninge erklæres i dag arbejdsmarkedsparate - bl.a. fordi der stilles store sproglige krav....

Opslået af Lars Løkke Rasmussen på 3. februar 2016

På Facebook skriver Lars Løkke Rasmussen:

- Når regeringen starter treparts-forhandlinger i næste uge, er det for at skabe en hurtig og ubureaukratisk adgang til arbejdsmarkedet for de asylansøgere, der opnår flygtningestatus i Danmark.

- Det er et vigtigt led i regeringens strategi for at bringe Danmark sikkert gennem den store migrations- og flygtningekrise, der presser hele Europa.

Trepart Der kan snart blive indgået aftaler, som får stor betydning for ansatte, chefer og samfundet. Siden 11. februar har regeringen, fagbevægelsen og arbejdsgivere været i gang med såkaldte treparts-forhandlinger. Ugebrevet A4 og Avisen.dk følger med på sidelinjen.
"Tåbeligt" og "svinsk": Læserne raser over forslag om nyt krav til ledige
LA-minister: For mange danskere er uddannelses-invalide
A4: Hvordan får arbejdsmarkedet i Norden plads til en kvart million flygtninge?
A4: Klar besked før trepart: Der skal penge på bordet, Løkke