Svinebaron køber luksus-ejendom til 185 millioner kroner
"Lille Amalienborgs" hovedbygning er på 700 kvadratmeter. Foto: EDC
Landets største svineavler, Martin Lund Madsen, har været på indkøb og købt Bernhard Mortensens spektakulære ejendom "Lille Amalienborg".

185 millioner kroner. Så meget stod der ifølge JydskeVestkysten på prisskiltet i forbindelse med salget af landbruget "Lille Amalienborg" uden for Grindsted.

"Lille Amalienborg" har kun haft en håndfuld potentielle købere, alligevel tog det kun få måneder for ejendomsmægler Jan Vistisen at få sat en underskrift på den store handel.

- Det er jo ikke hverdagskost for nogen ejendomsmæglere i Danmark, uanset om man sælger fabriksbygninger eller store landbrug. Det hører til sjældenhederne, siger Jan Vistisen.

Ejendommen har været i bankens hænder siden 2014. Her eftergav Den Jyske Sparekasse landmanden Bernhard Mortensen en gæld på intet mindre end 100 millioner kroner.

Og i 2017 blev Bernhard Mortensen ifølge JydskeVestkysten fyret som leder af sit eget landbrug med 20 ansatte. Et par måneder senere begærede Bernhard Mortensen sig selv personlig konkurs.

Gården har ifølge sparekassen og ejendomsmægleren siden været drevet med succes, skriver avisen.

Køberen er Martin Lund Madsen, der står bag selskabet Ny Endrupholm II A/S. Med udgangspunkt i Bramming er han landets største svineavler, og overtager "Lille Amalienborg" med henblik på at drive ejendommen videre. Martin Lund Madsen ejer i forvejen en række gårde i Syd-og Vestjylland.

Udover at smykke sig som ejer af en ejendom med det nær-royale navn "Lille Amalienborg" kan køber boltre sig i en hovedbygning på 700 kvadratmeter.

Hvor meget, Martin Lund Madsen har givet for ejendommen, vil ejendomsmægler Jan Vistisen ikke udtale sig om, men han konstaterer overfor avisen, at han føler, at både køber og sælger er rigtig godt tilfredse.