Studiegælden vokser i de unges lommer
Studerende kaster sig ud i højere grad ud i gæld end tidligere. Foto: Colourbox
På de videregående uddannelser er gælden steget med 20 procent på fem år.

Antallet af unge, der ikke kan betale deres SU-gæld tilbage, er steget med 18 procent på bare tre år.

Det er især elever på ungdomsuddannelserne, der i stigende grad låner til bolig og forbrug.

Det skriver Berlingske.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (S) er bekymret over udviklingen og kalder det "en dårlig start på voksenlivet."

"Der, hvor jeg ser alarmklokkerne ringe, er i forhold til ungdomsuddannelserne. Vi kan se, at mange af de udeboende studerende øger deres SU-lån ret kraftigt, og det er selvfølgelig noget skidt at komme ud af en ungdomsuddannelse med en stor SU-gæld," siger han til Newspaq.

Ministeren forklarer udviklingen med den økonomiske krise, der gør det svært for de studerende at finde studiejob. Samtidig understreger han, at det er muligt at leve af SU uden lån.

"Vi har et af verden mest generøse SU-systemer, og derfor synes jeg sådan set, at det burde være muligt at få tingene til at hænge sammen," siger han til Newspaq.

At det er ungdomsuddannelserne, den er gal med, understreger SU-rådets formand, studiechef Per Christian Andersen, som efterlyser handling.

"Det ser ud til, at der er brug for gældsrådgivning på ungdomsuddannelserne, og man kunne sagtens forestille sig en aftale med bankerne. Vi er bange for, at der er rigtig mange elever på ungdomsuddannelserne, der ikke kan overskue økonomien og gældsætter sig i en ung alder," advarer han i Berlingske.

Kilde: Berlingske