VORES VALG

Støjberg støtter Thornings pisk til ledige

Kontanthjælpsmodtagere op til 29 år skal kunne tvinges til at tage en uddannelse. Glædelig kovending fra S og SF, lyder det fra Støjberg.
Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) glæder sig over, hvad hun betegner som en kovending af S.
Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) glæder sig over, hvad hun betegner som en kovending af S. Foto: Les Kaner

Unge kontanthjælpsmodtagere op til 29 år skal tvinges til at tage en uddannelse. Ellers mister de understøttelsen.

Det mener S og SF - og de bliver bakket op både af De Radikale og af beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V).

"Jeg glæder mig over den kovending, som Socialdemokraterne har lavet. Nu handler det om uddannelse, og det vil jeg gerne forhandle med dem om," siger ministeren til Newspaq.

Hun henviser til, at S-leder Helle Thorning-Schmidt i sin 1. maj tale ville tvinge kontanthjælpsmodtagere til at arbejde for deres ydelse.

"Dengang handlede det om at få alle kontanthjælpsmodtagere til at samle skrald ved strande og motorveje. Nu ser de noget mere nuanceret på det," siger Inger Støjberg

Socialdemokraternes uddannelsesordfører Christine Antorini forklarer, at forslaget - der er en udvidelse af en ordning, der allerede gælder for unge under 25 år - handler om at bekæmpe ungdomsarbejdsløsheden.

"Det er et vink med en vognstang om, at man skal uddanne sig, hvis man er under 29 år og på kontanthjælp. Ellers er risikoen for, at man ender permanent i arbejdsløshedskøen alt for stor," siger Christine Antorini til Newspaq.

Undtaget fra uddannelseskravet er unge kontanthjælpsmodtagere med børn.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.