Fik ben amputeret: Ukuelige sosu-Lisa nægtede at få offentlige ydelser
"Jeg har arbejdet målbevist for at komme tilbage igen, fordi jeg vil møde mennesker", fortæller Lisa Wilhardt, efter hun har fået et computerknæ og er tilbage i arbejde. Foto: Sisse Nedergaard Jensen og Johnny Frederiksen/Fagbladet FOA
I efteråret 2015 fik Lisa Wilhardt amputeret det ene ben. Halvandet år efter er hun tilbage på arbejde med et computerknæ.

Et computerknæ har fået Lisa Wilhardt på benene og tilbage i arbejde.

I efteråret 2015 fik hun nemlig amputeret det ene ben på grund af dårligt blodomløb. Og troen på at komme tilbage i arbejde var blevet ganske lille.

Men i dag, halvandet år senere, er den 62-årige Lisa Wilhardt tilbage i jobbet som social- og sundhedsassistent. 

Det skriver Fagbladet FOA.

- Jeg vil gerne tilbage, fordi jeg føler ikke, at jeg er færdig med arbejdsmarkedet, siger Lisa Wilhardt til Fagbladet FOA.

Det har haft stor betydning for hende, at hun nu kan betræde plejecenter Skovkilden i Skanderborgs gange igen, hvor hun arbejder, uddyber hun til Avisen.dk

- Det har betydet, at jeg har fået en helt anden hverdag. Når man har været så aktiv, som jeg har været, så er det ikke rart, hvis man kun kan opholde sig inden for husets fire vægge, siger Lisa Wilhardt til Avisen.dk.

Målet har altid været at komme tilbage

Siden Lisa Wilhardt fik amputeret sit ben, har det været en sej kamp for at komme tilbage igen. Men det har været hele turen værd, fortæller hun.

- Jeg har arbejdet målbevist for at komme tilbage igen, fordi jeg vil møde mennesker, snakke med mennesker og gøre en forskel for andre, selvom jeg selv er ramt, siger Lisa Wilhardt.

Hun vil kunne klare sig selv og ikke være en del af systemet, hvor offentlige ydelser er det eneste, der ruller ind på kontoen hver måned.

- Man kan sommetider føle, at man ikke er andet end et nummer. Der kunne jeg godt tænke mig, at der var noget mere fleksibilitet i kommunen.

Kan-selv-mentalitet

Men hvis kommunen kan bruge Lisa Wilhardts hjælp til at få andre med amputerede lemmer i arbejde eller aktivering, ville hun ikke tøve et sekund med at sige ja til jobbet.

Dels fordi hun gerne vil oplyse andre om, at det kan lade sig gøre. Dels fordi hun kan bruge sin faglighed som sosu-assistent og hendes naturlige drive til at hjælpe andre.

- Jeg vil gerne give andre med amputeret ben lidt mod og fortælle dem, at det kan godt lade sig gøre at få sit liv igen. For jeg kan det hele selv, hvis jeg vil. Selv gulvvask og støvsugning, fortæller Lisa Wilhardt. 

via Listen To News