Sosu'er i stress og konflikter på job: Overvejer at smutte i hobetal
Stress og konflikter på jobbet giver mange lyst til at søge væk, viser undersøgelse. Modelfoto: Sisse Stroyer/Scanpix
Sosu’er, pædagoger og andre ansatte i velfærdsjob drømmer om at skifte job. Det viser ny undersøgelse blandt forbundet FOAs medlemmer. Et godt tidspunkt at gå nye veje, siger direktør for jobportal.

Opdatering 25-05: Artiklens foto er udskiftet. Personerne på det oprindelige foto havde ikke nogen forbindelse til temaet i artiklen.

Mange social- og sundhedsassistenter drømmer om et nyt arbejde. Det samme gør pædagogmedhjælpere og rengøringspersonale på landets offentlige arbejdspladser, skriver Fagbladet FOA.

36 procent af fagforbundet FOAs medlemmer overvejer at skifte arbejde, viser en ny undersøgelse blandt forbundets medlemmer, der blandt andet tæller pædagogmedhjælpere, sosu’er, rengøringsmedarbejdere og teknisk servicepersonale. Lysten til nyt job er størst inden for sundhedsområdet, men de øvrige jobområder følger godt med.

Det er især stress og konflikter på jobbet, der giver lyst til at søge væk. Derudover har bemanding og god ledelse eller ej stor betydning for, om behovet for nye udfordringer melder sig, fremgår det af undersøgelsen.

Mulighederne er gode for at finde nyt arbejde, lyder vurderingen fra direktør for Jobindex.dk Kaare Danielsen.

- Der er færre ansøgere til de ledige stillinger end for bare et år siden. Hvor der tidligere var 15, er der nu 2-3 kvalificerede ansøgere at vælge imellem, siger han til Fagbladet FOA.

I FOA oplever man også stigende interesse fra arbejdsgivere, der søger medarbejdere inden for de fagområder, som FOA organiserer. Efterspørgslen varierer dog alt efter fagområde.

- Vi har både arbejdsgivere, der fortæller, at de næsten ikke kan finde medarbejdere, og nogle, der får flere hundrede ansøgninger. Generelt har pædagogiske assistenter svært ved at få arbejde, mens social- og sundhedsassistenter over næsten hele landet har det let, siger Vibeke Kold, som er konsulent i FOA JobMatch, der formidler job mellem FOA-medlemmer og arbejdsgivere.

Undersøgelsen er foretaget blandt 6.651 medlemmer af fagforbundet FOA.