Sosu'er dropper at trække kommune i Arbejdsretten: Beholder løn
Foto: Bente Jæger
Ingen, der beholder den samme funktion, kommer til at gå ned i løn. Sådan lyder det i et forlig mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og FOA Sydfyn.

FOA Sydfyn har valgt at indgå forlig med Faaborg-Midtfyn Kommune i en kontroversiel sag om sosu'ers arbejdsforhold og løn.

I marts så det ellers ud som om, at sagen var gået så meget i hårdknude, at den ville ende i Arbejdsretten.

FOA fortalte dengang, at 158 sosu-ansatte skulle gå ned i løn, efter at være blevet fyret fra deres job og derefter genansat i samme funktion. 

FOA mente, at kommunen med denne handling brød overenskomsten

- Sagen har udviklet sig katastrofalt. Ikke bare for vores medlemmer, som er stærkt utrygge ved fremtiden, men også for kommunen selv, der burde kunne indse værdien i at have motiverede medarbejdere med tryghed i jobbet, lød det dengang fra afdelingsformand Susan Bøg Nielsen fra FOA Sydfyn.

Souchef i center for Sundhed og Omsorg i Faaborg-Midtfyn Kommune, Allan Christiansen, ærgrede sig også over sagen. Til Avisen.dk fortalte han dog, at det havde været nødvendigt at lave en samlet aftale for området, da der tidligere var et kludetæppe af forskellige aftaler, og at nogle ville gå ned i løn, fordi de får funktionstillæg for funktioner, de ikke længere udfører.

Men nu har sagen altså taget en ny drejning. Og ifølge FOA Sydfyn skal ingen, der beholder den samme funktion, gå ned i løn.

- Vores udgangspunkt i denne sag var, at ingen, som fortsat har samme arbejdsmønster går ned i løn. Det er vi kommet igennem med, og det er vi rigtig glade for, siger Louise Brandstrup, der er sektorformand i FOA Sydfyn.

Forliget er blevet præsenteret for FOAs medlemmer.